Piikit lihassa

Eilen oli seitsemäs hoitopäivä ja Gonal-F:n lisäksi pistin Orgalutranin estämään munasolujen irtoamista. Gonalin olen pistänyt nyt kolme päivää itse. Orgalutranin pistäminen jännitti kamalasti. Ruiskussa oli iso ilmakupla, mitä ilmeisesti ei kuulu poistaa... Neula ei uponnut ihoon yhtä nätisti kuin Gonal-F:n neula, mutta kyllä se loppujen lopuksi meni ihan hyvin. Aineen päästin ruiskusta niiiiiin hitaasti, ettei mitään kyllä tuntunut. Jälkeen päin kirveli kamalasti ja iholle nousi laikukasta ihottumaa - mikä meni onneksi parissa tunnissa ohi.


Orgalutranin pistämisen jälkeen heikotti jonkin aikaa ja pelkäsin pyörtyväni. En ihmettele, minä olen nimittäin se, joka on kerran tuupertunut terveyskeskusksessa verikokeen ottamisen jälkeen keskelle käytävää ja useamman kertaa jäänyt makoilemaan näytteenoton jälkeen.

Maha on kipeä, välillä etoo kovasti ja päätä särkee. Kuitenkin niin vähän, että lippu on vielä korkealla. Voi kun tämä toimisi! 

2 kommenttia

  1. Mulle neuvottiin Orgalutranin pistäminen niin, että kääntää ruiskun piikki alaspäin hetkeksi. Ilma nousee yläpäähän ja työntää aineen ulos ruiskusta pistettäessä. Kannattaa pistää vinossa (ei 90 asteen kulmassa). Ja niin että piikin vino aukko on ihoa vasten kun työntää sen ihosta läpi. En tiedä saiko tästä mitään selkoa. Mulla kanssa huimausta pistojen jälkeen ja punoitusta, menee ohi. Tsemppiä pistoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvoista. :) Luulen, että auttoivat koska eilinen pistos ei tuntunut niin pahalta. Pitääkö se mäntä painaa ihan pohjaan vai riittääkö, että painaa niin kauan kun lääkeainetta on ruiskussa (niin että se ilma vaan jää sinne)?

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)