Eilinen munasolupunktio

munasolupunktioIlmoittautumisen jälkeen mies lähti "lehtiä lukemaan" ja minä menin hoitajan kanssa huoneeseen. Isossa huoneessa oli verhoilla rajatut alueet jokaiselle potilaalle. Eilinen oli kiire päivä ja meitä ennen oli seitsemän pariskuntaa, mutta odottelu meni puolipaniikissa kohtuullisen nopeasti. Vaihdoin sairaalan "aamutakin" päälle ja minun verenpaineeni mitattiin ja kyseltiin yleiset tiedot läpi. Verenpaineeni oli niin alhainen, että hoitaja laittoi minut nestetippaan. Jo kanyylin laittaminen pelotti...

Kun mies oli tullut paikalle, sain nestetipan lisäksi kipulääkkeen ja pahoinvointilääkkeen. Siinä sitten odoteltiin ja lopulta tuli minun vuoro. Kävelin toimenpidehuoneeseen, missä oli sen verran kylmä että tärisin kylmästä ja jännityksestä. Sain peiton päälleni ja suonen sisään kipulääkettä ja rauhoittavaa.

Punktio aloitettiin hetimiten ja se meni nopeasti. Ensin puudutettiin, joka sattui sen verran, että paikallaan olemiseen piti keskittyä ja kyyneleet valuivat. Onneksi se oli nopeasti ohitse. Neulalla kerättiin munasolut molemmista munasarjoista - pienimmät lääkäri taisi jättää paikalleen. Se sattui vaihtelevasti ja jossain välissä huidoin kädellä sivulle ja sanoin (melko surkeasti), että "voiko joku pitää minua kädestä".

munasolupunktio kokemusMies piti kädestä loppuajan ja välillä minä vingahtelin. Hoitaja ja lääkäri olivat aivan ihania! Vaikka heillä oli ollut tavallista kiireempi päivä, niin en kokenut olevan liukuhihnanalla kulkeva potilas - vaikka julkisesta hoidosta oli kyse. Punktiossa rauhoitti paljon se, että lääkäri ja hoitaja jutteli minulle niitä näitä meidän kodista ja meidän tulevasta lomasta. Tunsin olevani hyvissä käsissä. Olo oli sen verran hyvä kivusta huolimatta, että ehdin myös naureskella, että tuleekohan miehen käsi kipeäksi kun sitä puristin.

Punktion jälkeen huimasi sen verran, että minut kärrättiin sängyllä tarkkailtavaksi. Sain suonen sisään särkylääkettä ja join jo siinä vaiheessa paljon. Pian hoitaja kävi kertomassa, että munasoluja saatiin 16! Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka moni niistä oli kypsiä, mutta toivotaan, että mahdollisimman moni. Menkkamaista jomotusta oli, mutta olo oli muuten erittäin hyvä. 

Kotimatka sujui hyvin, vaikka oma lääkäri oli varoitellut, että todennäköisesti oksennan kipulääkkeiden takia kotimatkalla. Itseasiassa kotimatkalla oloni oli paljon parempi, kuin punktioon edellisenä iltana mennessä. 

14 kommenttia

 1. Kuulostaa tutulta kokemukselta, hienoa että kaikki meni hyvin! :) ja saaliskin oli kyllä erittäin hyvä! :)

  Muista ottaa rauhassa siirtoon asti ja juoda kovasti. <3 onkp teidän siirto milloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantaina siirto, toivottavasti. Pelottaa kamalasti, jos kaikesta huolimatta ei tule mitään siirrettävää... Mutta toivotaan. :)

   Poista
  2. Mä oon elävä esimerkki siitä että vain yksi voi riittää!! :) <3 meillä oli tänään (7+1) alkuraskauden ultra, ja sielä sen meidän selviytyjä Hipun sydän löi jo hurjasti! <3

   Tsemppiä siirtoon, pääsette sinne varmasti.. <3

   Poista
  3. Ihanaa, että teillä on kaikki kunnossa. <3

   Poista
 2. Kiva, että kaikki meni hyvin ja saitte loistosaaliin! Tsemppiä jatkoon! <3

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa! Pidetään peukkuja, että siirto menee yhtä hyvin! <3

  VastaaPoista
 4. Katos! Ollaankin näköjään oltu samassa paikassa samana päivä punktiossa ;) Oli tosiaan juu kaikki paikat täynnä mutta munkin mielestä henkilökunnassa se ei näkynyt ollenkaan vaan kaikki oli tosi ihania! <3 Meillä kans tää "eka" piina jatkuu maanantaihin että onko mitään siirrettävää ja jääkö pakkaseen mitään...kurjaa kun ei vielä tiedä mitään muuta kun kerättyjen solujen määrän!
  Tsemppiä viikonloppuun sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että voisiko sattua niin, että joku blogin seuraaja olisi samaan aikaan paikalla! Paljonko teillä saatiin soluja kerättyä? Toivotaan, että ensi maanantai olisi ihmeitä täynnä. <3

   Poista
  2. Hauska sattuma kieltämättä :) Meillä kerättiin parisenkymmentä muistaakseni, mutta toimenpidehoitaja tuli kertomaan että kymmenessä oli munasolu ja loput olivat tyhjiä. Toivotaan siis että nuo 10 olisivat sitten olleet sen vera kypsiä ja hyviä että mahdollisimman moni olisi hedelmöittynyt ja jaksasaisi jakautua hyvin! :)

   Poista
  3. Toivotaan! Varmasti lääkärikin siihen uskoo, kun teilläkin on siirto noin myöhäisessä vaiheessa. :) Minulla meinattiin ensin perjantaille siirtoa, mutta kun munasoluja saatiin sen verran paljon, niin siirrettiin maanantaiksi. Onneksi, ehkä siinä sitten säästyy muutamalta turhalta siirrolta. :)

   Poista
  4. Me ei loppuen lopuksi päästy tuoresiirtoon mun hyperstiulaation vuoksi, joten täällä käsitellään pettymyksiä. Alkioitakin saatiin vain 2 pakkaseen, joten eipä niilläkään ihmeitä tehdä. Tai no, toivottavasti nimenomaan se ihme tehtäis sit joskus kun jaksaa PAS:iin lähteä. Plussatuulia teille! :)

   Poista
  5. Toivotaan, että noilla ihmeitä tehtäisiin. :) Teidän ja meidän omilla!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)