Kolmas päivä

Tänään oli kolmas Gonal-F pistos. Luulen, että alavatsassa tuntuu jotain. Maha on ollut muutenkin turvoksissa ja kipeä, kuten monen muunkin hormonilääkkeen kanssa aluksi. Missä vaiheessa Gonal-F:n käyttöä voi oikeasti tuntea jotain? Missä vaiheessa hoitoa olette tunteneet jotain? Kokemuksia kuulisin enemmän kuin mieluusti. 

Tässä vaiheessa ei ole puhettakaan, että pystyisin pistämään itse. Jos mies sattuisi reissuun lähtemään, niin värväisin kyllä jonkun tänne minua pistämään. Neulan näkeminen inhottaa jo niin paljon, etten millään pystyisi. Hyi. Toisaalta, jos olisi pakko, niin kaipa sitä sisuuntuisi. Onhan tässä aika isot asiat kyseessä, eikä yksi parin sentin neula voi olla maailman loppu.

Pelkään, että ultrassa selviää, ettei mitään ole tapahtunut. Tai jos munasoluja kasvaa vain vähän. Mitä siinä vaiheessa tehdään? Nyt ei ilmeisesti auta kuin toivoa kovasti.

Kannattaa muuten lukea Ylen artikkeli Itsekäs, itsekkäämpi, lapseton

6 kommenttia

 1. Mulla gonalista ei tullut mitään oireita, paitsi pari mustelmaa 😀. Punktiopäivänä oli vähän raskaampi olo ja hengästyminen oli helppoa. Vatsalla nukkuminen ei ehkä ollut aivan yhtä miellyttävää kuin tavallisesti mutta kyllä se onnistui.
  Minulla lisättiin annosta kun kasvu oli hidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yönä heräsin, kun vatsallaan oli omituista olla. :) Kiva kuulla, että noin vähällä voi päästä! :)

   Poista
 2. Toista lasta kun oltiin "tekemässä", niin pistin itseäni vessassa. Esikoinen huusi oven takana ja rynkytti kahvaa "äiti mitä sä teet siellä, avaa ovi". En sitten ihan kertonut. :) Oli vähän erilainen tilanne kuin esikoisen hoitojen aikaan. Ei se pistäminen mikään paha ole. Kyllä silti halusin olla silloin kotona. Toiset pistävät ihan missä tahansa. :) Vanhempien luona pistin pari kertaa ja kauhulla odotin että joku avaa oven juuri silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella tuon tilanteen. :D Eilen pistin itse ensimmäistä kertaa vastoin kaikkia odotuksia. Ja tänään toisen kerran. :)

   Poista
 3. Mulle ei muistaakseni tullut Gonalista kummempia oireita. Alavatsa tuntui jossain vaiheessa pinkeältä ja aralta. Viikon pistelyn jälkeen kävin vielä jumpilla. Pyöräillessä alkoi vikoina pistospäivinä rotvallit ja töyssyt tuntumaan ikäviltä. Pistin itse ja oon aina pistänyt muutkin lääkkeet, mutta aika usein täytyy laskea kolmeen ihan ääneen ja sitten vaan tuiks hampaita purren! Tsemppiä punktion odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :)Mä luulen, että kovimmat jumpat on mun osalta nyt jo jumpattu...

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)