Uusi arki hoitojen kanssa

Huomenna alkaa tämän vuoden arki. Huomenna soitan polille IVF-suunnitteluaikaa. Pitäisi muistaa kysyä jo puhelimessa, että kai hoito aloitetaan mahdollisimman pian käynnin jälkeen. Me ei enää jakseta yrittää omin keinoin eikä siinä varmaan kamalasti järkeä olekaan. Muutenkin alkuvuosi olisi molempien töiden kannalta helpompi ajankohta hoidoille, kuin kevät. Vaikeaa töiden suhteen tulee joka tapauksessa olemaan ja se stressaa paljon. En haluaisi kertoa töissä meidän tilanteesta. Mutta kertomatta jättäminen olisi varmasti myös vaikeaa.

Ei tässä tilanteessa pitäisi murehtia töitä. Kuitenkin pelottaa, kuinka useat sairauspoissaolot vaikuttavat työsuhteeni jatkamiseen. Tuskin esimies haluaa jatkaa sairastelevan (saati lasta tekevän) työntekijän työsuhdetta? Olen kuitenkin vain määräaikainen työntekijä, joka voidaan heti sopimuksen umpeuduttua korvata jollain toisella.

Yksi syy myös, miksi en halua kertoa on oma häpeä ja ne kommentit, mitä mahdollisesti saisin. "Kyllä se heti onnistuu kun et stressaa." "Mitä te nuoret mitään hoitoja tarvitse, ei se heti tärppääkään jos liikaa yrittää." Ei tuollaisten kommenttien saisi antaa satuttaa. Ei ne tee minun lapsettomuudesta yhtään typerämpää tai asiaa saisi vaikeuttaa. Nuo kommentit kertoo enemmän kommentoijasta kuin kommentoitavasta, silti haluan suojella itseäni kaikelta ylimääräiseltä mahdollisimman paljon. Ei minun nahkani loputtoman paksu ole.

Olo on kireä. Minua jännittää ja pelottaa. Kuinka me voidaan tarvita mitään hoitoja? Missä meidän elämä on vuoden päästä?

2 kommenttia

 1. Moi, itsellä samat ajatukset kuin sinulla tällä hetkellä. Me olemme vasta nyt tammikuussa menossa yksityiselle klinikalle ensikäynnille, mutta jo nyt tulevien tutkimusten ja hoitojen yhteensovittaminen työn kanssa stressaa myös minua. Olen ajatellut näin alustavasti selittää esimiehellä lääkärikäynneistä jotakin ympäripyöreää, mutta kuitenkin jollain tavalla totuudenmukaista. Ehkä pieniä valkoisia valheita täytyy tämän asian tiimoilta suoltaa suustaan, mutta se on tehtävä mikäli näissä asioissa haluaa joskus edetä. Minunkin työsuhde on määräaikainen, mutta tiedän, että sopimustani aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa (esimies sanoi näin). Joten mikäli tulevan raskauden tai hoitojen takia sopimusta ei uusittaisikaan, olisi se syrjintää, ja siitä voi viedä asian eteenpäin liittoon. Raskauden ym. perehesyiden takia työntekijää ei saa jättää palkaamatta tai sopimusta jatkamatta. Eli siitä sopimuksen jatkamisesta sinun ei kannata stressiä ottaa, mikäli sopimustasi ilman raskautta oltaisiin jatkamassa.

  Tulipas sekainen sepustus. Toivottavasti sait edes hieman juttuni juonesta kiinni :)

  Minuakin pelottaa tämä vuosi ja se mitä se tuo tullessaa. Sen uskon, että hoidoissa tulee olemaan rankkaa, mutta joskus ne loppuvat tavalla tai toisella. Toivottavasti sillä positiivisella tavalla :) Voimia sinulle. T. Viltsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on tuo tilanne, että sopimusta aiotaan jatkaa tulevaisuudesssa minun niin halutessani... Mutta kyllä sitä silti miettii, että kuinka tässä käy. :/

   Ei tullut yhtään sekainen sepustus. Toivotaan, että tämä vuosi tuo meille molemmille jotain mahtavaa. <3

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)