Lapsettomuuden aakkoset

Ahdistus.

Blogi - vertaistukea ja tunteiden kaatopaikka. Halusin blogin olevan vauva- tai perheblogi, toivottavasti tästä sellainen vielä tulee.

Clomifenillä saatiin ovulaatiot käyntiin, muttei muuta tulosta.

Diskriminaatio. "Et voi tietää kun ei sulla oo lapsia." "Ei se varmaan halua kuulla siitä, kun ei sillä ole lapsia." 

Ehkäisy. Olin tunnollinen ehkäisyn käyttäjä, vaikka viimeisinä vuosina aloin lipsua, koska vauva ei olisi ollut katastrofi. Jälkikäteen melkein naurattaa, kuinka paljon sitä raskaaksi tuloa pelkäsi jatkuvasti.

Foolihappo. Aloin syömään foolihappoa jo ennen kuin aloitettiin yrittäminen. Nykyään en muista enää ihan joka päivä ottaa, mutta yritän kyllä.

Greippimehu. En ole tuota kikkaa meidän lapsettomuuden "hoitoon" kokeillut, vaikka kaikkea muuta on tullutkin kokeiltua. 

Harmitus. Harmittaa, kun mies ei saa kokea isyyttä ainakaan vielä. Harmittaa, kun epäonnistun raskaaksi tulossa kerta toisensa jälkeen.

IVF.

Juhlapyhät. Sukulaisten katseet, vihjailut ja suorat kyselyt.

Kohtu. Pelkään, että kohdussani on jotain vikaa.

Letrozol ja Lugesteron. Lugesteronin tarpeellisuus huomattiin taas viime kierrossa. Kun en sitä käyttänyt, alkoi tiputteluvuoto useita päiviä ennen kuukautisia. 

Mies, toivottavasti lähi vuosina myös isä. Usean vuoden ajan ollut minulle tärkein ihminen. Ihminen, jonka seurassa voin olla oma itseni myös huonoina hetkinä. Rakas.

Nykyhetki, kaikki mitä minulla on.

Ovulaatio.

Pistäminen ja Pregnyl. Neulakammoiselle lisäjännitystä hoidoista, tähän mennessä ei ole tarvinnut pistää kuin kerran Pregnyl. Silloin oli onneksi kaveri auttamassa.

Q

Rakkaus. Kävi kuinka hyvänsä, niin minä rakastan miestä. Uskon, että voimme rakastaa ja olla onnellisia joka tapauksessa.

Sukupuoli. Ei ole väliä, kumpi saataisiin. Toivon tietenkin tervettä lasta, mutta ennen terveyttä toivon onnellista lasta, josta kasvaisi onnellinen ihminen.

Toivo tekee tästä projektista vaikean. Välillä voisin olla edes kuukauden toivomatta. Toisaalta, jaksaisiko sitä lähteä hoitoihin tai mitään muutakaan ilman pientä toivoa? 

Uskallus lähteä hoitoihin, uskallus olla oma itsensä ja yrittää asioita, jotka voivat mennä pahastikin pieleen. Haluan mennä, en meinata. 

Vauvat. Oma vauva olisi maailman ihanin asia, mutta rakastan myös muiden vauvoja. Se pienen ihmisen tietävä katse ja valloittavat ilmeet ja ääntelyt. Voiko olla mitään ihanampaa? 

Ystävät. Introverttina en kaipaa suurta joukkoa, mutta ne muutamat jotka ovat minulle läheisiä ja tietävät lapsettomuudestamme, ovat hurjan tärkeitä.

Z

Å

Äiti. Haluaisin olla äiti. Mahdollisimman läsnäoleva ja rasittavuuteen asti innostunut esimerkiksi synttäreiden järjestäjä. Pullantuoksuinen, leikkivä ja laulava.

Öklötys. Tuntuu, että lähes kaikki lapsettomuuslääkkeet aiheuttavat öklötystä. Ovulaation aikoihin öklöttää, oli lääkkeitä tai ei. Henkistä öklötystä tulee maailman epäreiluudesta.

2 kommenttia

  1. Läpsäisy, kun pitää läpsiä itseään henkisesti poskelle ja takaisin maanpinnalle pilvilinnoista, kun taas kerran annoit itsellesi luvan haaveilla että mitä jos...

    VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)