Juhannuksen kuulumisia

Kp 22. Mieliala aika neutraali. Ihanaa kun on kesä, oli sää mikä hyvänsä. Lapsettomuus käy mielessä usein, mutta useimmiten mietin ensi vuoden hoitoja. Hoitoja joko julkisella keväällä tai mahdollisesti yksityisellä jo alkuvuodesta yksi hoito? Paljon olen miettinyt, syönkö enää Letrozoleja kun niistä tuli niin huono olo ja niiden syöminen muutenkin tuntuu turhalta. Odotan ensi kiertoa, kun en tarvitse mitään lääkkeitä tai enintään vain Lugesteroneja.

Vaikka pääasiassa mieliala on se, ettei onnistumista tule, niin tietenkin silti toivon vähäsen! Tänään heräsin alaselkä kipeänä ja ajattelin, että nyt olen varmasti raskaana. Eihän se selkäkipu voi eilisestä treenistä johtua, vaan se on ehdottomasti raskausoire...

Juhannuksena otettiin rennosti. Käytiin mökillä, nähtiin tuttuja ja syötiin paljon. Hyvällä mielellä vietin juhannusta, vaikka suurin osa vanhoista tutuista joihin törmättiin olivat jo, yllättäen, perheellisiä. Monena vuotena jo ennen yrityksen alkua, olen juhannuksena miettinyt, että mitä jos meilläkin on ensi juhannuksena vauva! Sama kaava toistuu jokaisena juhlapäivänä. Toivon joka tapauksessa, että ensi kesänä meillä olisi jo jonkinlainen aavistus perheenlisäyksestä. Toivon samaa myös muille, jotka saman ongelman kanssa kamppailee. Meitä on nimittäin paljon.

6 kommenttia

 1. Voi, tiiän niin hyvin noi sun fiilikset! En oikein osaa sanoa muuta kuin iso halaus sulle <3 ja voimia & tsemppiä arkeen. Täällä tosiaan ollaan hengessä mukana ja jaetaan noi samat tunteet ja fiilikset... Ja kuten tuossa sanoitkin; meitä samassa veneessä olijoita on paljon. Kiukuttelin tässä yksi päivä miehelle siitä, miten yhtäkkiä kaikki ympärillä on raskaana ja miten joka puolelta kuulee vauvauutisia paitsi meiltä. Tähän mies sitten vastasi, että olenko koskaan ajatellut, että meidän kanssa samassa tilanteessa olijoita voi olla yhtä paljon ja vaikka enemmänkin kuin lasta odottavia pariskuntia, mutta sitä ei voi tietää, sillä eihän tällaisesta asiasta kuulutella iloisena ympäriinsä kuten raskaudesta, eikä tämä periaatteessa ole samalla tavalla näkyvää kuin raskaus mahoineen kaikkineen... Sitten aloin ajattelemaan, että niin, täysin tottahan tuo on ja noinhan se juuri menee. Meitä on lapsettomia on paljon, voi olla ihan lähelläkin / lähipiirissä, vaikka sitä ei ehkä heti tule ajatelleeksikaan...

  Mullakin on nyt tässä parina päivänä tuntunut rinnat (muka) vähän aroilta ja alavatsassa jännältä... Yritän nyt kuitenkin pitää jalat maassa ja aatella, että kaikkea sitä pystyykin kuvittelemaan kun oikeen kovasti jotakin toivoo... Ettei sitten putoaisi kovin korkealta, jos (KUN) testi näyttää taas negaa... Mutta eilen sattui kumma juttu: käytiin miehekkeen kanssa apteekissa ja siinä omaa vuoroa odotellessa minä bongasin sivupöydällä pinon vau.fi:n toimittamia paksuja "vauvan odotus 2015-2016" -muistikirjoja, jossa toisella puolella oli osio äidille ja toisella isälle, ja joka viikon kohdalla tietoa vauvan kehityksestä, muistiinpano tilaa jne. Siinä niitä ihastuksissani selatessa iloinen apteekinmyyjä tuli sanomaan, että "siitä saa niitä vapaasti ottaa; eikö olekin hyvä ja tarpeellinen opus..." No, tietysti sellainen mukaan lähti, vaikka en tiedä tuleeko sille koskaan edes käyttöä. Mutta pakostakin aloin tuon jälkeen ajattelemaan, että ehkä tämä oli joku merkki...? Ehkä tuolle tosiaan tulee kohta käyttöä? Eikait se muuten ois mun eteeni tullut, eihän?

  Mullakin oli testin mukaan juhannuksen aikoihin ovis, joten aattelin, että josko ensi viikon alussa ekan kerran tekis testin... Tietysti järkevintä ois oottaa heinäkuun alkuun, jolloin menkkojen pitäis alkaa, mutta mitenpä tässä kärsimättömänä jaksaa oottaa...

  -Mila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apteekissa näin samaisen opuksen ja ois niin tehnyt mieli ottaa kotiin , mutta en vaan kehdannut kun en ole raskaana. Kotona harmitti kauheasti ! Päätin että vaikka en tänä vuonna tulisi raskaaksi niin käyn sen apteekista pyytämässä , sillä luulisin että sitä jaetaan vaan vuoden loppuun.

   Poista
  2. Käy ihmeessä hakemassa! En minäkään vielä raskaana ole, mutta luultavimmin apteekin myyjä näin oletti... En sitten viitsinyt asiaa korjata, ja ei tuo ottaminen omasta mielestäni mitenkään "väärin" ole, jos asia kiinnostaa ja raskaus on kuitenkin toiveissa... Tuli sellainen fiilis, että kai minullakin tuohon on "oikeus", sillä jos se olisi pelkästään omasta tahdosta ja halusta kiinni, niin kyllähän minullakin jo olisi masu pystyssä :)

   -Mila-

   Poista
  3. Toivotaan Mila, että tuo oli joku merkki ja teillä nyt tärppäisi. :) Olisi kyllä niin mahtavaa saada kunnon pysyvä muisto tästä juhannuksesta. ;) Omiin mahdollisuuksiin on usko lähes nollassa, mutta eipä se onnistuminen tässä asiassa uskoa vaadi! :)

   Poista
 2. Tuon saman kirjasen saa yleensä ekalla neuvolakäynnillä, joten toivon, että teillä pyörii niitä kohta sitten parisen kappaletta nurkissa! :D

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)