Paras mahdollisuus

En voi olla miettimättä sitä, että nyt voi olla parhaat mahdollisuudet raskautua vuoteen. Oikeastaan kahteen vuoteen. Koko yrityshistorian aikana ei ole ollut näin hyviä mahdollisuuksia ja tuskin näin hyviä mahdollisuuksia tulee ennen IVF hoitoa. En ole nimittäin varma, saammeko järjestettyä aikaa inseminaatiolle. Meidän kotipaikkakunnalla ei tehdä inssejä ja lähin paikkakunta on sen verran kaukana, että sinne meneminen vaatisi töistä poissaolon. Tällaisen järjestäminen muutaman päivän varoitusajalla tuntuu ihan mahdottomalta... Jos jollain on kokemuksia toisella paikkakunnalla hoidoissa käymisestä, niin kertokaa ihmeessä!

Tässä kierrossa limakalvo paksuuntui siihen tavalliseen, eli hieman alle 8 millimetriin. Tämä oli lääkärin mielestä ihan hyvä, eikä näillä konsteilla muuta taida aikaan saada. Edes siinä luomukierrossa, kun ovuloin, ei limakalvo näyttänyt tuon paremmalta. Toisaalta limakalvo on todennäköisesti paksuuntunut tuosta. Kävin lääkärissä viime viikon keskiviikkona, jolloin limakalvo oli alle 5 mm ja seuraavana käynnillä viime viikon perjantaina se oli jo lähes 8 mm.

Letrozolit toimivat. Munasolu kypsyi hyvän kokoiseksi ja ovulaatiotesti olisi positiivinen Pregnylin pistämisen jälkeisenä aamuna. Toissa päivänä aloitin Lugesteronit. Nyt vain yksi tabletti iltaisin alakautta, kuten luomukierrossa. Pelottaa, että riittääkö se pitämään vuodot kurissa, mutta toivotaan. 

Eilen oli hetki, kun olin varma siitä, että nyt on meidän vuoro. Tämä tunne meni nopeasti ohitse ja odotan vain kauhulla tulevia toivon ja pettymyksen hetkiä.

6 kommenttia

 1. Nyt siis peukut pystyyn! :)....me käydään hoidoissa myös toisella paikkakunnalla johon matkaa yhteen suuntaan n.100km, eli useamman tunnin reissu koska useimmiten vastaanottoajat myöhästyy.. Tästä syystä on oikeastaan ollut pakon sanelemaa että esimiehelle olen kertonut syyn miksi lääkärillä ramppaan sekä olen kertonut myös sen että parin päivän varoituksella voin tarvita virkavapaata. Mun tapauksessa täytyy töihin aina sijainen hommata joten ajattelin että on oikeudenmukaista pomolle tästä kertoa. Onneksi mulla on ihana esimies, nainen ja äiti hänkin joten varmaan ymmärtää. Niin ja jos IVF-hoitoihin asti joudutaan niin matkat reilusti pitenee!
  T. Suski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan minunkin olisi pakko kertoa esimiehelle. Myös minun työni on sellainen, että sijainen pitää aina palkata jos poissa olen. Meillä on pieni työyhteisö, mutta en kuitenkaan haluaisi edes lähimmille työkavereille tilanteesta kertoa. En tiedä kuinka homma hoituisi niin, että vain esimies tietäisi. Toivottavasti sinne asti ei tarvitse mennä.

   Poista
 2. Toivottavasti nyt tärppää! Tiedän muutaman ihmisen, jotka ovat käyneet eri maassakin hoidoissa (Ruotsi -> Tanska/Suomi, Suomi -> Viro/Latvia ja Ranska -> Britannia), mutta ajoituksen suhteen se saattaa tietysti aiheuttaa vähän säätämistä ja tietty juuri sen suhteen, että pääseekö töistä pois. Kaikki näistä ovat kuitenkin saaneet lapsen (joko inssillä tai IVF:llä), eli kaikki on mennyt nappiin välimatkasta huolimatta. Virossahan tarjotaan palvelua ihan suomenkielelläkin, joten monet käyvät siellä yksityisellä lapsettomuusklinikalla, kun on halvempaa.

  Mutta mä en rehellisesti sanoen edes laittaisi kauheasti toivoa insseihin, sillä inssillä raskautumisen todennäköisyys on ihan samaa luokkaa kuin luomuyrityksenkin kanssa. Lähinnä inssi voi auttaa silloin, jos naisella on kohdunkaulassa jotain häikkää tai "vihamielinen lima", jolloin on apua siitä, että siittiöt saadaan suoraan kohtuonteloon. Eihän siitä tietysti haittaa ole, jos yrittää inssillåkin, mutta on vain sellainen fiilis, että se on suurimmalle osalle pelkkää ajan ja rahan tuhlausta. Itse tulin ekalla inssillä raskaaksi, mutta käytössä oli luovutetut siittiöt, sillä luomuraskaus olisi ollut mahdoton siittiöiden puuttumisen takia ja itselläni ei siis ollut mitään "vikaa". Toivottavasti teidän ei kuitenkaan tarvitse edes miettiä näitä juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hienoa, jos asuisi pääkaupunkiseudulla niin voisi harkita käyvänsä hoidoissa Virossa. Helsingistä Tallinnaan olisi nopeampi matkustaa kun meiltä inssejä tekevälle klinikalle. :D

   Samaa olen myös miettinyt tuosta inssin onnistumismahdollisuudesta. Toisaalta jos inssin onnistumisprosentti on 10 (näin muistan jostain lukeneeni) niin tuntuu se isommalta kun meillä normaalisti, joten en kuitenkaan haluaisi sitä mahdollisuutta jättää käyttämättä.

   Poista
 3. Meillä oli matkaa sekä inssiin että ivf:ään 250 km, joten todellakin tarvittiin koko päivän poissaolo töistä. Sanottiin vaan että on pakollinen henkilökohtainen meno, mutta päivä ei ole varma. Kukaan ei tuossa tilanteessa kysy mitään. :) Kun sitten ekan icsin tuoresiirrosta tulin raskaaksi ja todettiin tuulimunaksi ja jouduin kaavintaan, niin kerroin töissä mistä on kyse. Sitten sen jälkeen hoidoista pystyikin jo kertomaan esimiehelle oikealla syyllä. Hän oli tosi kannustava. "Normaalit" ihmiset ei joudu tuollaiseen tilanteeseen, jossa joutuu kertomaan töissä lisääntymishaluistaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa matkan pituus olla myös tuota luokkaa. :/ On se kyllä vaikeaa kun on niin eriarvoisessa asemassa juuri tuossa, että joutuu kertomaan lisääntymisaikeistaan. Ei tunnu hyvältä kertoa kenellekään, koska tuntuu siltä että muut sokeasti uskoo onnistuiseen. Pelkään lisäksi, että ne jotka tietävät alkavat kyselemään kuukaudesta toiseen että "joko". Onneksi vielä ei ole tullut tuollaisia kyselyitä vastaan.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)