Ensimmäinen piikki

Kävin taas tänään polilla. Ensimmäisenä lääkäri kysyi, että oliko minulla kipuja aukiolotutkimuksen jälkeen. Oli kuulemma miettinyt, kun olin niin yhtäkkiä hävinnyt sieltä lepäilemästä. Olin erittäin otettu, että lääkäri otti minut ylimääräiseksi tälle päivää. Tämä sama lääkäri on ollut minulla myös yksityisellä puolella.

Ensiksi ultrattiin ja limakalvo oli paksuuntunut, nyt se oli 7 mm luokkaa ja lääkärin mukaan ihan hyvä niin. Johtofollikkeli oli myös suuri, en muista tarkkaa mittaa, mutta melkein valmis irtoamaan. Lääkäri määräsikin huomiselle Pregnylin pistettäväksi. Minähän en itseäni pistä, enkä kyllä luota miehenkään pistotaitoihin ihan äkkiseltään. Onneksi yksi ystävistäni lupasi tuon pistoksen hoitaa.

Onko kenelläkään Pregnyl auttanut raskautumaan?

10 kommenttia

 1. Heippa!
  Mä olen pistänyt Pregnyliä nyt pariin kiertoon eikä vielä ainakaan ole tärpännyt :) Meille tehtiin viime kierrossa ensimmäinen inssi josta nega, nyt siis edessä uusi yritys!! Joo ei tuo itteensä pistäminen kyllä kivaa ole, aiheuttaa sydämentykytystä mullakin vaikka hoitoalalla työskentelenkin :)
  T. Suski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saisin ehkä pistettyä itte, mutta sen aineen pruuttaaminen sitten itseen olisi ehdoton ei ei. :D Onneksi löytyi joku vapaaehtoinen pistäjä. :) Toivotaan, että teille pian tärppäisi...

   Poista
 2. Heippa!

  Mulla on kans letroilla menty kolme edellistä kiertoa, ja kahteen niistä oon itse pistänyt pregnylin! Jännittävää puuhaa, kun ei minkäänlaista kokemusta mulla ei pistämisestä ole ennen ollut, mutta hyvin ne on mennyt :) toivottua tulosta ei toki ole tullut, niin ne menkat vaan eilen taaaaaas alkoi. Huomenna soittelen polille, josko tähän kiertoon saisi inssiin aikaa.. Suuria odotuksia mulla ei siihen kyllä ole, mutta kai sekin on kokeiltava.. Lääkäri oli sitä mieltä että jos inssi epäonnistuu, niim kesä sit yritettäis ihan luomuna ja jos syksyllä edelleen ollaan ilman raskautta niin sit ivf-jonoon. Meilläpäin on jonot niin lyhyet kuulemma, että vaikka vasta syyskuussa lähdettäis jonoon nIin hoitoihin päästään jo tämän vuoden puolella!
  Mutta tsemppiä pistokseen ja tähän kiertoon ylipäätää.. :)

  T. A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä lyhyet jonot, ole tyytyväinen. :) Mut laitettiin johonkin jonoon helmikuussa poliaikaa varten ja nyt sitten IVF jonoon ja kuulemma ensi keväänä pääsee... Meillä on tuon inssin suhteen vähän vaikeaa, kun inssejä ei täällä tehdä ja lähimpään paikkaan on ihan kivasti matkaa... :/

   Poista
  2. Meillä inssiin on matkaa sellanen 50km suuntaansa, että ei ihan lyhyt sekään... Ja sekin että ensin mies käy sielä aamulla antamassa näytteensä ja tulee kotiin ja sitten minä lähden samaan paikkaan niin äkkiä siinäkin tulee kilometrejä.. Mutta jos ivf- hoitoihin asti joudutaan, niin sitten tulee matkaa yli 200km.. :/ mutta se on murheista pienin. Onneksi tosiaan edes noi jonot on lyhyitä.

   Poista
  3. Meillä on inssiin yli 200 km matkaa, erittäin turhauttavaa. Miehen työ on sen luontoista, että voi ottaa vapaapäivän yllättäinkin, mutta omassa työssäni se ei olekaan niin yksinkertaista. :/

   Poista
  4. Meillä molemmilla on onneksi sellaiset työt että saadaan järjestettyä nämä lääkärissä käynnit melko hyvin. Mutta onhan tämä raastavaa, siitä ei pääse mihinkään.. Nöyränä vaan letroja naamaan ja pregnyliä navan alle ja harrastamaan seksiä tasan sillon kun lääkäri määrää ���� ja sitten kuluu kaks viikkoa ja sekunnissa koko kuukauden toivo huuhtoutuu vessasta alas.. Epäreilua. mutta ei auta itku! Tälläisen asian kanssa Kun painii päivät pitkät niin pienet vastoinkäymiset ei tunnu missään :D

   Poista
  5. Niinhän se on! Toisaalta välillä tuntuu, että pieni asia lapsettomuuden päälle voi olla se "viimeinen niitti".

   Poista
  6. Joo ja sellanen spontaani elämänilo alkaa hiipua päivä päivältä, mikään ei tunnu miltään kun se yksi ja tärkein puuttuu.. Sekä sinä että minä oltais kyllä jo tällä odottamisella/murehtimisella/itkemisellä (ymsyms) ansaittu se kauan kaivattu! :)

   Poista
  7. Niinpä! <3 Toivotaan, että onni osuu meidän molempien kohdalle pian.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)