Ovulaatiotestien vertailua

Katselin tätä postausta varten kotitesti.fi:stä, mitä kaikkia ovulaatiotestejä on saatavilla. Sivuilla kitetytetäänkin näppärästi: "Ovulaatiotesti on oiva apu lapsen teossa." Pakko sanoa, ettei meillä ole niin vain lapsia tehty ja ovulaatiotestienkin suuri apu on melko kyseenalainen meidän tilanteessa. Hyödyllisiä ne on totta kai ja toivottavasti jossain vaiheessa myös tulosta tuottava apu meille.

Olen kokeillut oikeastaan kaikkia yleisimpiä ovulaatiotestityyppejä: liuska-, puikko- ja digitestejä. Lisäksi saatavilla olisi ainakin syljestä tehtäviä ovulaatiotestejä, onko kenelläkään niistä kokemuksia?

Kp 16 tässä kierrossa, jolloin  testit olivat tummimmillaan.
Liuskatestit:
+ Halpa
+ Saa ostettua erittäin isoissa pakkauksissa (tai pienissä:)
- Vaikea tulkita, etenkin jos ei saa selkeitä positiivisia

Puikkotestit:
+ Kohtuullinen hinta
+ Mielestäni helpompi tulkita kuin liuskatesti, sain paljon vahvemmat viivat puikkoon kuin liuskaan eikä tarvinnut arvailla
+ Jämäkän oloinen
- Ei erittäin isoja pakkauksia saatavilla, joten hinta on aika korkea

Digitestit:
+ Helppo tulkita
+ Kaikin puolin erittäin hyviä testejä, jos hinta ei olisi esteenä tekisin vain näitä!
- Kallis
- Onnistuin tekemään testin väärin muutamaan kertaan viime kierrossa, mikä harmitti erityisesti testien hinnan takia
- Ei saatavilla pienistä apteekeista

4 kommenttia

 1. Miten digitestin saa tehtyä väärin? :) Itse olen tykännyt niistä suunnattomasti kun ei tarvi arvuutella onko viiva riittävän tumma. Selkeä hymynaama tai ei hymynaamaa. Pakastetun alkion siirrot on sen verran "isoja juttuja" että haluan kaiken menevän oikein. En halua että on kiinni omasta viivojen tulkinnasta. Kartoitan aina oviksen lähestymistä halpistesteillä ja sitten jatkan digitesteillä. Onhan ne niin kalliita, ettei malta pelkästään niitä tehdä. :) Tämän nykyisen 10 testin pakkauksen olen saanut riittämään jo kolmeen pas:iin. Ja vielä jäi muutama jäljellekin. Toivottavasti niitä ei enää tarvita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ymmärrä, mikä meni vikaan. Ehkä kiireessä ja paniikissa onnistuin jotain mystisesti mokaamaan. Itsekin teen usein aluksi halvimpia liuskatestejä ja sitten varmistan digitesteillä/ puikoilla kun alkaa näyttämään lupaavalta.

   Toivottavasti et enää testejä tarvitse, vaan saisit iloisia uutisia! :)

   Poista
 2. Kyllä sen onnistuu mokaamaan jos vaikutusaikana testin on laittanut väärään asentoon, niin että se pissimispuoli on ylempänä kuin ruutu, se väriaine leviää ja voi näyttää väärää tulosta! Todettu on. Vinkkinä, että brittein amazonista tilattuna nuo digit on paaaaljon halvempia ja niitä testipuikkoja on pakkauksessa enemmän. Eikä toimitusaika ole pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amazonista olenkin tilannut nyt pari viimeisintä kertaa, kätevää ja nopeaa. :) Voi olla, että on ollut testin asennosta kiinni. Vieraassa paikassa on nuo mokat sattunut, eli varmaan testi ollut meikkipussin tms. päällä silloin!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)