Kehopositiivisuus - ylipainoni ei haittaa minua

Anna mulle kehorauha

Oletko lukenut kehopositiivisuudesta? Olet. Kukaan mediaa seuraava ei ole siltä voinut välttyä. Kehopositiivisuus ja kehorauha on tärkeitä asioita, meille kaikille.

Kesän aikana koin tilanteen, jossa minun tuli kiusaantunut olo. Vieressä oleva ryhmä ihmisistä puhui rantakeleistä ja uimaan menemisestä. Nainen vieressäni oli suunnilleen minun ikäinen. Hän oli selkeästi urheilullisen näköinen, tavallinen hoikka nainen.

"Hei en mä ole missään bikinikunnossa! Kaksi lasta synnyttänyt nainen ei enää näytä hyvältä bikineissä."

Siinä minä seisoin vieressä ja olin varma, että tuo nainen näyttää 100 kertaa paremmalta bikineissä, kuin minä.  Ja jos hän ei ole sopiva bikineihin, olenko minä? Tai entä joku reippaasti minua isompi? Tietenkään kaikkia ei tarvitse miellyttää, mutta kynnys esiintyä uikkareissa kasvaa, jos kokee, että yleisen mielipiteen mukaan on niihin epäsopiva.

Ylipainoni ei haittaa minua

Lasken painoindeksini. Se on ollut lähellä lievää ylipainoa ennen lapseni syntymää. Nyt lapsen ollessa pian neljä vuotta, on painoindeksini näyttänyt lievää ylipainoa jo muutaman vuoden. Se myös näkyy, mutta olen päässyt asian kanssa rauhaan. Tykkään itsestäni (en toki aina), vaikka en ole täydellinen.

Hyväksyn sen, että olen hiukan ylipainoinen. Silloin myös näytän hiukan ylipainoiselta. Silti on ok mennä uimaan rannalle tai käydä kavereiden kanssa saunassa. Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä - saunoin ekaa kertaa kavereiden kanssa kolmekymppisillä.

Vaikka minulla on lapsia ja vaikka olen hitusen ylipainoinen, voin laittaa päälleni bikinit. Voisin laittaa ne päälleni, vaikka painaisin 100 kiloa. En ehkä uskaltaisi, mutta sen pitäisi olla ok.
Ylipaino ja sen syyt ovat kuitenkin minulle haitallista

En ole paljoa ylipainoinen, joten ylipainoni ei ole minulle todennäköisesti terveysriski. Verenpaineeni on aina ollut matala ja kolestroli hyvällä tasolla. Ulkonäöllisesti olen aika sinut itseni kanssa. Vähän roikkuu sieltä ja täältä, kaikki vanhat vaatteet eivät sovi päälle. Silti minulla on vaatteita, joissa koen itseni ihan hyvän näköiseksi. 

Silti koen, että minun täytyy tehdä painolleni jotain. Hitaasti kertyvää painoa ei huomaa. Jos olen vuonna 2021 kaksi kiloa painavampi kuin nyt, ja painoa kertyy sitä tahtia, olen jo reippaasti ylipainoinen tytön ollessa teini-ikäinen.

Ylipaino ei synny tyhjästä, vaan sen taustalla on syitä. Niitä syitä on hyvä pohtia, vaikka omaa kehoaan rakastaisi juuri sellaisena, kuin se on.

1 kommentti

  1. Ei mulla mitään ihmeempiä. Tykänny aina punertavista hiuksista.

    VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)