Samasta padasta 2 - vaihtelua arkiruokaan + arvonta

Kirja saatu arvostelukappaleena.


Olen keittokirjojen suurkuluttaja. Kirjastosta lainaan usein ison pinon keittokirjoja. Tykkään lukea, tutustua erilaisiin ruokiin ja katsella ruokakuvia. Aika usein kirjojen reseptit jää kokeilematta tai kokeilen yhtä tai kahta reseptiä. Mies nauraa, kun harrastan keittokirjojen lukemista enemmän kuin kokkailua.

Samasta padasta 2 -kirja ja sen reseptit ovat olleet meillä kovassa käytössä. Siihen on muutama yksinkertainen syy.

 1. Reseptit ovat nopeita.
 2. Toteuttaminen on helppoa.
 3. Ainekset ovat tuttuja - monen keittokirjan reseptit jää kokeilematta, kun kaapista ei löydy kaikkea eikä oudompia aineksia halua ostaa kaappeihin pilaantumaan.
 4. Ruoat ovat tarpeeksi erilaisia omiin arkikokkailuihin verrattuna.


Kirjassa ilahduttaa ruokien monipuolisuus. On lihaa sisältäviä reseptejä ja mukava määrä kasvisruokia. Kirjan ehdoton lempireseptini on linssi-kasvispata. Se on terveellistä, halpaa ja oikeasti myös superhyvää! Toinen lemppari kirjasta on tiskitön tomaattipasta. Ei tiskiä, valmista alle puolessa tunnissa ja ihan älyttömän hyvää tämäkin.

Kirjan kuvitus on ihana ja saa oikeasti hyvälle tuulelle.


Kirjassa on merkattu maisteluvinkkejä lapselle ja reseptien kohdat, joissa pieni lapsi pääsee mukaan auttamaan. Kirjassa on myös muutaman sivun verran yleistä tietoa lapsen ruokavaliosta ja ruokailusta ylipäätään. 

Kirja on positiivinen ja ruokaan iloisesti ja avoimesti suhtautuva. Pidän tärkeänä, että perheessä syödään yhdessä ja rauhoitutaan ruoan äärelle. Ruokapöydässä on hyvin tilaa keskustelulle ja uusien tapojen oppimiselle, kun kaikki syödään yhdessä samaa ruokaa ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä.

Iloisten, koko perheen ruokahetkien kunniaksi sain arvottavaksi yhden Samasta padasta 2 -kirjan! Osallistu arvontaan kertomalla kommenttiin oma sähköpostiosoitteesi sekä yksi vinkki, jolla koko perheen ruokailuhetki sujuu paremmin. Voittajan kirja postitetaan suomalaiseen osoitteeseen.

Arvonta suoritetaan sunnuntaina 5.4. klo 21. Voittajan otetaan yhteyttä sähköpostitse.

16 kommenttia

 1. Itse pyrin minimoimaan kaiken muun hälinän ympäriltä, telkkari kiinni, puhelimet pois ym. Sitten jutustellaan rauhassa päivästä syömisen lomassa :) sposti kaisahenriikka.ranta@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Ruoka-aika aina samaan aikaan (n. klo 17) ja silloin puhelimet pois. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Ruoka valmistellaan yhdessä mahdollisuuksien mukaan ja ruokapöydästä puhelimet pois. martta.saarisalo@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Se on ollut meillä hyödyllistä, että jokainen perheenjäsen saa vuorollaan ehdottaa lempiruokaa, jota tehdään. Mukaan kivaan arvontaan!
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 5. Ruoka-ajat aina samaan aikaan - tällöin kellään ei pääse syntymään kohtuutonta nälkäkiukkua 😄 susanna.lehto@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ylimääräinen hälinä pois ympäriltä. mari-w@jippii.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voitit arvonnan! Laitan sulle sähköpostia tänään. :)

   Poista
  2. Ai minä, kivaa! :) Laitatko s-postin uudelleen, jos jo laitoit, sähköpostini on taas vähän kenkkuillut. :/

   Poista
  3. Laitettu. Jos ei tullut, niin voit laittaa mulle sähköpostitse yhteystietosi.

   Poista
 7. Taaperolle tulee annoskateus, jos aikuisilla on jotain erilaista. Siksi mahd samat ruuat on hyvät :) terhi.ollonqvist@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Ylimääräinen hälinä ja pelleily pois ruokapöydästä.

  Marismall94@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Meidän ruokailuhetket on aina yhtä kaaosta, mutta meillä ruokahetket sujuu paremmin olemalla vain iloinen ja tsemppaamalla toista maistamaan ruokia jotka ei ole mieliksi. Myös samanlaiset ruuat / samat ruuat kaikille auttaa siinä että ruokahetket sujuu mutkattomammin :)

  Camitintti@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Parasta on kun koko perhe syö yhdessä ja on läsnä. Telkkari kiinni, ei puhelimia ruokapöydässä aiheuttamassa häiriötä. Päivän paras hetki on kun saadaan ruokapöydässä puolison kanssa keskustella miten kummankin päivä on mennyt. Lapsikin syö paremmin ja maistelee uusia ruokia innokkaasti kun syödään kaikki yhdessä.
  brown.sarim@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Meillä toimii parhaiten se, että ottaa tytöt mukaan jo suunnitteluvaiheessa�� Mietitään, mitä tehtäisiin ja mitä ostetaan kaupasta. Annan yleensä vaihtoehtoja joista valita, jos näyttää että ehdotukset on pelkkää nakit & ranskalaiset -osastoa�� Onneksi muitakin suosikkeja löytyy ihan arkiruuista!
  Lisäksi ruokailuhetki rauhoitetaan kaikesta ylimääräisestä ja syödään yhdessä.

  laurasusanna_@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Eläkeläisten rauhallinen kerta päivässä ruokailuhetki. En halua stressiä ruuanlaittoon. Kerta päivässä ja hyvä aamiainen riittää

  VastaaPoista
 13. Säännöllinen ruokarytmi ja yhdessä sovitut pelisäännöt ruokapöydässä 👌🏻

  mervi.gromoff@gmail.com

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)