Ulkonaliikkumiskielto, kiitos!

Hallitus antoi 19.3. ohjeen, että sosiaalisia kontakteja olisi vältettävä. Tämä ohje tuntuu olevan osalle lähes mahdoton noudattaa.

Eihän se haittaa, että käy kaverin kanssa lasillisella? Matkustaa junalla viikonloppureissulle pienen porukan kanssa viinittelemään? Ja kun kerran baarit on auki, niin kyllähän sinne voi mennä kun käsiä pesee?

Varattu lomamatka. Töistä otettu loma ja mahdollisuus menettää parisataa euroa, jos matkan peruu. Ei voi perua. Pettymys olisi liian kova.

Lappiin voi mennä. Autolla mennään, niin ei siinä kukaan sairastu tai altistu. Ollaanhan me ihan terveitä.

Jos ei kuulu riskiryhmään, ihan sama. Minulle se aiheuttaa enintään nuhakuumeen.

Koko korona tulee jo korvista, en halua puhua asiasta vaan elää omaa elämää.En jaksa paasata siitä, mitä edessä on. Enkä minä sitä edes tiedä, eikä kukaan muukaan. Pahimmillaan se voi olla jotain, mitä Italiassa tapahtuu. Kaikki ovat varmasti kuulleet Italian tilanteesta ja nähneet, kuinka armeija kuljettaa ruumiita autoissaan, koska ne eivät mahdu kaupungin ruumishuoneelle.

Nyt olisi jokaisen täysi-ikäisen aikan kasvaa aikuiseksi. Niellä pettymys, jos kauan odotettu loma peruuntuu. Jos ei pääse näkemään kavereita pariin viikkoon eikä pääse baarin kaljalle. Pettymykset kuuluu elämään, vaikka se ikävää onkin. Meille kaikille.

Korona tulee korvista? Kyllä. Ei kukaan haluaisi kuulla enää yhtään koronauutista. Meidän aikuisten tehtävä on kuitenkin kuulla ikäviäkin uutisia ja turvata toimillamme toisiamme. 

Osa ihmisistä on närkästyneitä. Ei minua tarvitse syyllistää, kun menen Lappiin tai käyn baarissa. Ei tämä minun vika ole! Mutta ajattelemattomalla toiminnalla voi ola seurauksensa. Ehkä kannattaa niellä pettymyksensä ja ajatella asiaa. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Ehkä syyllistäminen on joskus tervettä. Koska vaikka jokaisella on oikeuksia, niin erityisesti nyt meillä jokaisella on myös velvollisuus kantaa vastuita omasta tekemisestään.

Toivon, että ulkonaliikkumiskielto tulee pian. 

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)