Muumimuseoon taaperon kanssa - kannattaako?

Yksi talvilomamme odotetuimmista jutuista oli Muumimuseo. Museoon alle 3-vuotias pääsi ilmaiseksi ja meiltä aikuisilta sisäänpääsy oli 12 euroa molemmilta. Muumimuseo sijaitsee Tampere-talossa.


muumimuseo

 

Lapsuuden nostalgiaa

Metso-kirjastossa ollut vanha muuminäyttely oli minulle lapsuudesta tuttu. Muistin, että näyttelyssä oli hienoja pienoismalleja Muumeista ja Muumilaakson tapahtumista. Samoja pienoismalleja oli nyt uudessa Muumimuseossa.

Tiedätkö tunteen, kun kaikki lapsuudessa koettu näyttää aikuisena hiukan toiselta? Jättimäiset pulkkamäet muuttuvat pieniksi mäennyppylöiksi ja satumaiset kokemukset muuttuvat aika tavanomaisiksi. Oli iloinen yllätys, että lapsuudesta tutut Muumilaakso -näyttelyn pienoismallit olivat kestäneet aikaa ja olivat yhä yhtä hienoja, kuin parikymmentä vuotta sitten. Harmi, ettei niistä tai muistakaan museossa olleista asioista saanut ottaa valokuvia.
 

muuminäyttely


Kaksivuotiaan arvio 

Heti museoon päästyä tyttö olisi halunnut pois. Hämärä valaistus oli hiukan liian jännittävä meidän herkälle tytölle. Valaistukseen hän onneksi tottui melko nopeasti. Näyttelyssä oli paljon katseltavaa. Niin paljon, ettei meidän reilu kaksivuotias oikein tiennyt, mihin keskittyä. Me aikuiset taas olisimme jaksaneet uppoutua pidemmästikin näyttelyyn - jopa mieheni joka ei ole koskaan ollut muumifani. Muumimuseo sopii siis ehdottomasti myös pelkästään aikuisille.

Muumimuseossa parasta oli tytön mielestä näyttelytilan ulkopuolella olleet soutuveneet. Uskon, että vuoden päästä tyttökin osaisi nauttia näyttelystä enemmän.


muumimuseossa


Rikkooko lapsi taas museossa?

Meille kävi myös pieni haaveri museossa. Tyttö pääsi molempien vanhempien silmistä pariksi sekunniksi ja sinä aikana hän ehti ottaa muutaman juoksuaskeleen. Hän törmäsi suoraa peltiseen seinään ja voit kuvitella, kuinka kauhea paukahdus siitä kuului! Kaksi museon työntekijää ryntäsi paikalle - ei torumaan, vaan katsomaan, että tyttö on kunnossa. Tyttö itki hiukan, häntä selkeästi harmitti, ettei muistanut olla rauhassa. Meille on aiemmin käynyt pieni haaveri museossa, kun tyttö päätti repiä yhden kirjan palasiksi. Nyt selvittiin säikähdyksellä.

Loppu aika museossa suijui hyvin. Parasta oli mielestäni kolmiulotteiset pienoismallit, joita katsellessa pystyi kuunnella pätkän malliin liittyvästä tarinasta. Tarinat olivat sopivan pitkiä, vaikkeivät vielä ihan pienelle kaksivuotiaalle. Ja liittyihän niihin aimo annos nostalgiaa.


muumimuseossa taaperon kanssaOletko sinä käynyt jo Tampereella maailman ainoassa Muumimuseossa? Tykkästikö?

10 kommenttia

 1. Loppu kesästä tehtiin pojan kanssa pieni Tampereen reissu ja silloin käytiin tuolla.
  3-vuotias tykkäsi ja niin muumifani-äitikin :)

  VastaaPoista
 2. Olen käynyt muutaman kerran. Lapsena sekä omien lasten kanssa ennen, kuin musea muutti Tampere-taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kävin aina lapsen Metson näyttelyssä, sekin oli ihana. :)

   Poista
 3. Oi vaikuttaapa kivalta paikalta, tuolla ois kiva käydä lasten kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Hei, taas hyvä idea reissukohteeksi. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. kaksi vuotiaan kanssa ei toiminut ollenkaan. Meille kävi eri työntekijät sanomassa kolmesti sen aikana kun lasten kanssa läpi kuljettiin ( noh, lapset hieman riehakkaammin, mutta kuitenkin mielestäni ihan normilapsia), että ei saa juosta, ei saa koskea ja ei saa kiipeillä (museossa oli "kiviä" jotka luulin olevan istuimia). Tuli fiilis että ei tämä ole lapsille suunnattu kyllä ollenkaan.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)