Kaikki vuoden 2018 ostetut ja pois heitetyt tavarat

Pidin koko vuoden 2018 kirjaa siitä, mitä tavaroita meille on hankittu ja mitä pois heitetty. Meillä ei ole hirveän isoa asuntoa ja minulla on (ollut) tapana hankkia kaapit täyteen tavaraa. Tilanpuute saa haaveilemaan suuremmasta asunnosta, kuin oikeasti tarvitsemme - vain siksi, että tavarasta on vaikea luopua.

Vuoden tavarakirjanpito opetti paljon. Luopumisen tuska helpotti hiukan, enkä ehkä luo tavaroihin niin suurta tunnesidettä kuin ennen. Eniten se kuitenkin opetti vähentämään ostelua. Vaikka en ole kova ostamaan tavaraa, niin kirjanpidon aloitettua huomasin, että moni tavara tulee ostettua puolihuomaamatta, ellei asiaan kiinnitä suurempaa huomiota.Koko vuoden saldo: 
Hankitut: 137
Poistetu: 255


Mitä hyötyjä on karsimisessa ja kirjaamisessa?

Itsestäänselvää on, että kun kaikki ostokset ovat tarkkaan harkittuja, säästyy rahaan muihin tärkeisiin asioihin. Myös tilan säästyminen on itsestään selvää.

Suurin hyöty minulle projektista on ollut se, että kodin siistinä pitäminen on helpottunut älyttömän paljon. Siivoaminen on nopeampaa kuin ennen, koska suurimmalla osalla tavaroista on paikka, minne ne kuuluu. Tyttökin tietää hienosti, mikä lelu kuuluu minnekin ja mistä löytyy arjen tärkeät asiat.

Siivoamisen helpottuminen tuo myös hiukan lisää aikaa - jonka olen tosin käyttänyt siivoamiseen ja karsimiseen... Olen myös sisäistänyt, että jokainen tavara vie minun resurssejani - joko tavara vie aikaa, tilaa tai ajatuksiani. 

Tavarakirjanpito jatkuu myös vuonna 2019. Toivon, että vuosi 2019 on se, kun kodistamme on kaikki turha tavara karsittu. Se vuosi, kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Ensimmäistä kertaa minusta on alkanut tuntua, että voin saada tavaramääräni hallintaan. Siis oikeasti ensimmäistä kertaa koko elämäni aikana.


Onko sinulla jotain, mitä haluaisit kuulla karsintaprojektista?
Onko sinulla tavarakaaos hallussa, vai olisiko inventaarion aika?

10 kommenttia

 1. Vitsi ku mielenkiintosta! Rakastan kaikkia listoja ja tilastoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin alan rakastaa näin aikuistuttua. :D Suosittelen kokeilmaan!

   Poista
 2. Olipa inspiroiva postaus. Mä oon kans karsinut paljon ja miettinyt, mitä oikeasti tarvitsen. Hyvä tää listaamistapa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaaminen auttaa kyllä paljon. Tekisi mieli listata koko omaisuus, mutta ei taida jaksaminen siihen riittää. :D Ehkä joskus.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus. Enpä ole pitänyt koskaan kirjaa ostamisesta tai karsimisesta. Olisikohan aihetta?

  VastaaPoista
 4. Kiitos loistavista vinkeistä. Näitä hyödynnän kyllä ens kerralla, kun oon poistamassa tavaroita. :)

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut ahkera kirjanpitäjä! Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta. Pakko oli kertoa tästä exel-taulukoita rakastavalle ja epäjärjestystä vihaavalle miehelleni. Hän lähettää ihailevat terveiset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että omakin exeliä rakastava mies on ollut minusta ylpeä. :D

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)