Lapsi aikuisten kurssilla & äidin syntymäpäivät

Meidän syyskuu oli ihana, kiireinen, uhmakas ja väsyttävä. Arkisiin asioihin kuluu älyttömästi aikaa ja jaksamista. Tytön uhmakas asenne vie mehuja kaikilta, mutta hänen pitkäsanaiset lauseensa ja hassut juttunsa tuovat energiaa. On ihan uskomatonta, kuinka iso tyttö on jo! 

Minun syntymäpäiväni osuivat keskelle viikkoa, ja vietettiin niitä ravintolassa syömässä ja kahvilla käyden. Yleensä käymme viikonloppuna jossain syömässä, mutta viikolla ravintolassa käyminen tuntui ihan ekstra hyvältä. 

Mietin, kuinka paljon olen vanhentunut neljässä vuodessa - fyysisesti ja ehkä myös henkisellä puolella on jotain muuttunut. Elämäntilanne ja päivärytmi on ainakin muuttunut hyvin oleellisesti. Meidän perhe on muuttunut lapsettomasta nuoresta parista aktiiviseksi pikkulapsiperheeksi.

Strampenin brunssilla // Synttärikahvilla
Syysmarkkinoilla // Taas ravintolassa

Ollaan käyty koko perheen liikuntariehassa sekä muutamana sunnuntaina "jumppaamassa" tytön kanssa. Juokseminen, pallot ja hyppiminen ovat parasta mitä tyttö tietää. Kun yhtenä iltana lähdin yksin pilatekseen, itki tyttö vihaisesti ja halusi "mamman mukaan jumppaan". Luulen, ettei tytön vieminen pilatekseen olisi hyvä idea...

Autoilua // Oman pihan satoa
Sählyn pelaamista // Uunin vahtimista // Jumppaamista

Syyskuu on ollut säiden puolesta ihana ja syksyinen. Rakastan sitä, kun syksyllä ulkona virkistyy. Kesällä ei ole mielestäni yhtä ihanaa ulkoilla, kuin nyt hiukan koleassa ilmassa. Lähipuistoja tulee koluttua arkena ja viikonloppuna kyllästymiseen asti. Onneksi viikonloppuna voi lähteä autolla vähän kauemmaskin ulkoilemaan.Omaa aika on ollut aika vieras käsite tytön synnyttyä, vaikka olen onneksi sitäkin välillä tajunnut ottaa. Kävin kansalaisopistolla irakilaisen ruoan kurssilla, mikä oli kivaa vaihtelua arkikokkailuihin. Viimeisellä kurssikerralla meillä oli pieni ongelma, kun miehellä oli menoa jonne tyttöä ei voinut ottaa. Otin tytön kokkauskurssille mukaan, opettajan luvalla. Jännitti lähtiessä niin, että vatsaa puristi. Uhmaikäisen kanssa kurssille kolmeksi tunniksi, mitä siitä voisi tulla?

Kaikki meni todella ihanasti. Tyttö väritteli ja leikki, välillä kyllä hiukan juoksi ja riehuikin - turvallisen matkan päässä kuumista helloista ja veitsistä. Välillä käytiin opiston kahvilassa syömässä iltapalaa. En usko, että oltiin pahasti häiriöksi. Tyttö sai ainakin pillimehun (ja toisen kotiin) sekä ihastelua osakseen. Pois ajaessa kellon ollessa lähes 21:00, tyttö pysyi hereillä kun juttelin hänen kanssaan. Kotona uni tuli kyllä ennätysnopeasti.


12 kommenttia

 1. Monta ihanaa syksyistä kollaasia. Pikkuinen on suloinen :)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä herkku suklaakakku siinä sulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanan näköinen, mutta maku ei valitettavasti ollut kummoinen. :D Oli aika kuiva kakku.

   Poista
 3. Ihania syksyisiä kuvia! Pikkulapsiaika on rankkaa, mutta myös ihanaa. Suloinen tytteli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ihanimmat asiat vaativat oman jaksamisensa. :) Kiitos kommentista!

   Poista
 4. onko noissa paikoissa kallista, joissa käytte syömässä? missä kaikessa säästätte, että voitte syödä ravintolassa/käydä kahvilla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa paikoista on hiukan kalliimpia, osa sellaista perus S-ryhmä tasoa. Hienoimpaa fine diningiä harrastetaan harvoin (ennen lasta :D).

   Arkiruoat suunnittelen tarkasti, kaupassa on aina kauppalista. Vaatteita meillä ostaa koko perhe vaan tosi tarpeeseen ja mahdollisuuksien mukaan käytettynä. Shoppailua ei harrasteta koskaan. :D Meillä on vain yksi auto ja asutaan pienessä kolmiossa, eli asuntolainaa on vain vähän. Eli monella mittarilla eletään tosi kitsaasti, mutta ruoasta ei säästetä. Kokkaan ja oon kotona kaikki päivät, joten ulkona syöminen on mulle myös henkireikä. :)

   Poista
 5. Kauniin synttärikattauksen olet saanut. Ja pieni on ainakin ulospäin söpönen. Kivan iloisia syyskollaaseja. Jaksat ainakin vielä hymyillä. :)

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Meidän mini on kyllä söpö ja luonnettakin löytyy. <3 :)

   Poista
 6. Aktiiviselta ja mukavalta kuulostaa teidän syyskuu! Ihanaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 7. Tätä oli kiva lukea. Olen samaa mieltä syyssäillä ulkoilusta! Kesän helteet veivät nopeasti mehut. Syksyn viileydessä jaksaa reippailla. :)

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)