Päivä Aava Kertun kotitilalla

Kesäloman aikana kävimme Aava Kertun kotitilalla, joka sijaitsee Mustasaaressa lyhyen ajomatkan päässä Vaasasta. Tyttö oli jo etukäteen innoissaan lähdössä katsomaan lehmiä ja possuja. Kun pääsimme perille, vei tytön huomion täysin joku muu. Pihassa oli ihana leikkitraktori, jolla tyttö olisi halunnut leikkiä vaikka kuinka kauan.Tytön pois saamiseksi traktorin luota eläimiä katsomaan tarvittiin aika paljon suostuttelua. Kun viimmein saimme tytön irti traktorin ratista, menimme katsomaan kanoja. Kanoille sai antaa pullaa syötäväksi. Kohti tulevat kanat olivat ehkä hieman liikaa meidän tytölle, mutta minun sylissäni syöviä kanoja oli hauska katsella. Vielä näin parin viikon jälkeenkin tyttö muistaa, että kanat söivät pullaa.
Aava Kertun kotitilalla oli ihanan traktorin sekä kanojen lisäksi ainakin hevonen, lampaita, villasikoja, viiriäisiä, pupuja, kilejä, hanhi, lehmiä ja minipossu. Paikan minipossu on minun lempparini ja se on kuulemma ennen asunut kerrostalossa!

Lapsilla on tiettyyn aikaan mahdollisuus osallistua eläinten hoitoon. Me olimme paikalla kun kileille ja vasikalle annettiin maitoa. Eläinten ruokkimiseen tyttö ei tosin halunnut osallistua, vaan sivusta katsominen oli tarpeeksi jännittävää. Tilan kissaa tyttö uskaltauitui kuitenkin silittämään ja hän oli selkeästi ylpeä itsestään, kun uskalsi kissaa "paijjata".
Eläinten katselun jälkeen söimme lounaseväämme, jonka jälkeen ostimme jälkiruoaksi kahvit ja jätskit tilan kioskista. Eväiden syöminen onnistui kivasti, koska paikalla on useita pöytäryhmiä. Vaikka meno oli välillä aikamoista säntäilyä, kanoja pakoon tai traktrorilla leikkimään, niin kaiken kaikkiaan mieli lepäsi ihanassa maalaismaisemassa.

Aava Kertun kotitilalla on ihana käydä, koska paikka on niin idyllinen ja eläimillä hyvät oltavat. Raippaluodossa vieraillessa kannattaa käydä myös maailmanperintöalueella retkeilemässä ja samalla piipahtaa Salteriet ravintolassa, jolla on muuten samat omistajat kuin Aava Kertun kotitillalla. 
Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)