Leikkivaunuton junamatka villin taaperon kanssa

Sunnuntaina lähdettiin junalla kohti Helsinkiä. Junassa ei ollut leikkivaunua, koska leikkivaunullisia junavuoroja on Vaasasta vain vähän nyt kesän aikana. Heti junan lähdettyä suunnattiin aamupalalle ravintolavaunuun, että saataisiin mahdollisimman paljon aikaa kulumaan. Aamupalaan kuului kahvi, jogurtti myslillä ja iso sämpylä - hintaa aamupalalla oli 7,90.

Junan lähdettyä ravintolavaunussa oli melko rauhallista, jos meidän menoa ja mekkalaa ei huomioida. Muutama ihminen joi aamukahvia ja pari innokasta rouvaa ihmetteli, miksei junasta saa kaljaa aamu kahdeksalta. Muutaman puhelun jälkeen he päätyivät siihen, että se on Sipilän politiikan vikaa. Kyllähän aamu kahdeksalta pitäisi saada kaljaa, kun sitä kerran iltakahdeksaltakin saa.

(Kaljattoman) aamupalamme jälkeen tyttö ehti odotellessaan meitä löytämään roikuntapaikan ravintolavaunusta. Omalle paikalle päästyämme katsottiin maisemia, piirrettiin, luettiin kirjoja ja lopuksi pelattiin tabletilla ilmapallopeliä. Loppumatkasta myös kävelimme junaa päästä päähän ja ihmeteltiin, mitä kanssamatkustajat tekevät.Loppumatkasta mentiin takaisin ravintolavaunuun syömään, niin että päästäisiin hotellilla suoraan päiväunille. Tosin suomalaisessa junassa ravintolavaunu taitaa olla ravintolavaunu vain junan ensimmäisillä kilometreillä. Nyt ravintolavaunu oli muuttunut kaljavaunuksi - kaikki pöytäpaikat olivat tuopillisten käytössä. Vinkki VR:lle: tehkää erillinen kaljavaunu junaan, lisäksi yksi (ruoka)ravintolavaunu ja miksei saman tien voisi tehdä yhtä konditoriavaunuakin!

Saatiin kuitenkin syötyä jotain pientä ja kun juna saapui Helsingin rautatieasemalle, oltiin kaikki jo ihan valmiita päiväunille hotellin viileyteen.  Tarina ei tosin jatku ihan mutkattomasti, mutta siitä ja Helsingin kolmesta Scandicista lisää myöhemmin.

Onko teillä vinkkejä, kuinka saada lapsi viihtymään paikallaan junassa?

8 kommenttia

 1. Nauratti tuo kaljaton aamupala 😅 Mutta kuulostaako että ihan hyvin reissu mennyt. Itse matkustan pitkiä matkoja todella harvoin junassa enkä selviäisinkö omieni kanssa ilman leikkivaunua.

  VastaaPoista
 2. Tuo voisi olla kyllä hyvä idea, että vaikka yksi ravintolavaunu olisi alkoholiton ja toisessa anniskelu. Usein itsekin esim. kahville haluaisi mennä, mutta eipä sieltä niitä istumapaikkoja ole löytynyt..

  VastaaPoista
 3. Varsin rentouttava alku. 😂 mä tosin tiedän jo loputkin koska ig 🤷🏼‍♀️❤️ Oot ihana!

  VastaaPoista
 4. Ravintolavaunussa on varsin tunnelmallista varmasti kun päivä menee eteenpäin. Eikä kiva siis lasten kanssa koittaa rynniä sekaan. Meillä on ollut junamatkoilla perhehytti, jossa ollaan viihdytty hyvin, kun on sattunut sellainen aika ettei oo juurikaan muita ollut siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhehytit ovat kyllä myös kivoja! Niitä vaan ei taida olla junnissa, missä leikkivaunuakaan ei ole. :( Varsinkin silloin, kun tyttö oli pieni, niin valittiin aina perehytti. Hytin rauhassa oli helppo imettää ja nukkua päikkäreitä.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)