Rakastun roskaan - helmikuun hankinnat & karsinnat

Yksi uuden vuoden lupaukseni oli tavaran karsiminen ja kulutuskäyttäytymiseni muuttaminen. Tammikuun mietteet voit lukea täältä. Helmikuussa ilman listaustakin olisin voinut sanoa, että hankintoja oli paljon, mutta suurin osa hankituista tuli todelliseen tarpeeseen.

Olen entistä enemmän pohtinut suhdettani materiaan. Olen kova tunteilemaan ja luon tunnesiteen tavaroihin ympärilläni. Minulla oli esimerkiksi ihana paperipussi säästössä. Mietin, voinko pakata siihen keräyslasit ja heittää sen sitten pois. Siis ihan totta, mietin, voinko heittää paperipussin, jossa on söpö kuva, pois?! Päädyin heittämään pussin pois, koska tuskin minä hienolla paperipussilla teen yhtään mitään. Pakko myöntää, ettei tämä ollut ensimmäinen söpö jemmaamani pussi. Mutta uskon, että se oli viimeinen lajissaan.Toisen ahaa elämyksen paikka oli äitiyspakkauksen mukana tullut patja. Olen säästänyt sitä, koska ajattelin tehdä siitä ulos istuintyynyt. Ja olihan patja äitiyspakkauksesta, siitä missä tyttö oli nukkunut ihan pienenä päiväunia. Kuvittelinko, että patjan säästämällä saan vauva-ajan takaisin? Ehkä tyttö menisi laatikkoon vielä päiväunille, jos rakkaudella säilöisin patjaa kaapissa? Senkin uhalla, että tyttö haluaisi laatikkoon vielä nukkumaan, annoin patjan pois. Se teki taas paljon hyllytilaa jollekin oikeasti tarpeelliselle.

Koko vuoden saldo tähän mennessä:
Poistettu 93 tavaraa
Hankittu 55 tavaraa

Oletko sinä hillonnut kaapeissa jotain selkeästi tarpeetonta tunnesyistä? 
Mikä on omituisin säästämäsi asia?

8 kommenttia

 1. Siis mulla on kaiken näköstä askartelu krääsää odottamassa jos mä nyt satun joskus askartelemaan, tuskin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon karsinut paljon askartelutarvikkeita. Tein isoja paketteja ja myin kirpparilla. Silti paljon jäi vielä innostusta odottamaan. 😁

   Poista
 2. Mä niin tunnistan ton ihmeellisen muka-tarpeellisten tavaroiden säilömisen. Ehkä munkin pitäs alottaa tämmönen kamojen karsiminen 🤔😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan. Kun listaa paperille niin pysyy hyvin perillä. 😊

   Poista
 3. Mä oon sellanen että heitän tosi raa'alla kädellä tavaraa roskiin. En kestä liikaa tavaraa. Välillä sitä kerääntyy mutta sitten teen kaappien siivouksen ja taas lähtee tavaraa kierrätykseen taikka roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mullakin tavoitteena ja hyvin olen onneksi saanut asioita muuttumaan. :) Mutta vielä on opittavaa! Itse laitan kaiken mitä vaan suinkin pystyy niin kierrätykseen tai annan pois roskalavaryhmissä Facebookissa.

   Poista
 4. Minulla oli tapana hamstrata vaikka mitä, ihan kaiken varalta. Muutama vuosi sitten tuli muutto eteen ja pakatessa jo tuntui että tätä tavaraa on ihan liian paljon. Sitten sitä raahattiin maan halki ja ei kaikki millään mahtunut uuteen asuntoon. Lahjoitin kauhean kasan pois ja kun jouduin saman kaupungin sisällä muuttamaan uudestaan, lahjoitin pois vielä lisää tavaraa. Loputa tulin siihen tulokseen että mitä vähemmän tavaraa sitä parempi. Mies ja poika eivät ole filosofiaani vielä täysin omaksuneet mutta omasta puolestani yritän elää mahdollisimman vähällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaminen kyllä herättää parhaiten siihen, kuinka paljon sitä tavaraa oikeasti onkaan!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)