5x3 positiivista elämässä

Kiitos posiviivisesta haasteesta Äärirajoille -blogin Millalle!

Kolme hyvää asiaa päivissäni

Hassutteluhetket - Meillä on usein päivässä joku hetki, kun hassutellaan tytön kanssa. Leikitään kukkuu -leikkiä, kutitellaan, lauletaan hassuja tai sitten tyttö juoksee syliin nauraen ja kaatuillen. On ihanaa hassutella tytön kanssa, mutta myös tytön ja miehen yhteistä hassuttelua on ihana katsella!

Ulkoilu - Aina ei huvita ulkoilla. Lähteminen on vaikeaa. Onneksi minulla on työ ja villi lapsi, jotka saavat lähtemään ulos lähes säällä kuin säällä. Ulkoilu auttaa jaksamaan henkisesti ja fyysisesti.

Rauhalliset illat - Vauvavuoden unettomuuden jälkeen tyttö nukkuu nykyään hyvin unikoulun ansiosta. Tyttö nukahtaa yöunille yleensä hieman ennen klo 21, minkä jälkeen meille jää rauhallista aikaa miehen kanssa. Usein katsomme Netflixiä ja syömme iltapalaa - ei järin jännittävää, mutta niin ihanaa hektisen päivän päätteeksi.
 
Kolme hyvää asiaa minussa

Aitous - Olen usein porukassa se omituinen hölmöilijä. Jos minua laulattaa, usein myös laulan. Jos naurattaa, niin nauran. En ymmärrä mielistelyä ja jos kehun jotain, kehu tulee suoraa sydämmestä. Pahaa en sano juuri koskaan, vaikka joskus olisi hyvä osata antaa rakentavaa kritiikkiä.

Jämäkokkauksen mestari - Vihaan ruoan tuhlausta. Meillä menee keskivertoa paljon vähemmän ruokaa roskiin, koska olen jämäkokkauksen mestari! Puuron jämistä teen rieskaa, kastikkeen lopuista pitsan päälliset, ylimääräisestä pihvistä wokkia jne.

Itsetuntemus - Oma itsetuntemukseni on kehittynyt viime vuosina. Suurin ahaa elämys on ollut se, ettei minun tarvitse olla yltiösosiaalinen. Olen persoonaltani sellainen, että avaudun täysin vain harvoille, enkä koe (enää) tarvetta miellyttää kaikkia.


Kolme hyvää asiaa elämässäni

Maailman ihanin mies - Ollaan miehen kanssa ihan erilaisia. Erilaisia keskenämme ja erilaisia siihen verrattuna, mitä olimme tavatessamme vuosia sitten. Ajan saatossa olemme saaneet yhteisiä muistoja, kasvaneet yhdessä aikuisiksi, kokeneet paljon ja saaneet maailman ihanimman lapsen.

Huumorintajuinen ja tempperamenttinen tyttö - Meidän tyttö on juuri niin riipaisevan rakas, kuin kuvittelin lapsen minulle olevan silloin, kun pelkäsin jääväni lapsettomaksi. Tyttö on huumorintajuinen, fiksu, määrätietoinen ja hirveän kovapäinen.

Läheiset ystävät - Läheisimpiä ystäviä ei ole kymmeniä, mutta parhaimpia painoksia on rajallisesti. Ihanan rasittavia pikkusiskoja on hyvinkin rajallisesti vain yksi, mutta hän on ihan ykkönen.


Kolme hyvää asiaa tänä vuonna

Töiden aloitus - Vuoden alussa aloitin työt perhepäivähoitajana. Työ on rahallisesti ja ajankäytöllisesti melko järjetöntä, mutta työnä ihanaa. Tykkään työstäni perhepäivähoitajana enemmän, kuin työskentelystä päiväkodin suurimmissa ryhmissä. Se, että oma lapsi nauttii kavereiden saamisesta kotiin, on aivan mahtavaa.

Tytön kehitys - Sydäntä raastaa, kun hänestä kasvaa iso. Silti se, että aika kuluu ja hän oppii uutta, on parasta elämässäni. On uskomatonta, kuinka meidän pieni kävelee puolen kilometrin päässä olevaan leikkipuistoon pururadalta oikaisten, kun annan hänen mennä minne hän haluaa ja seuraan itse perässä. On ihmeellistä, kuinka hän osaa jo sanallisesti ilmaista itseään ja se, kuinka hän osaa jo naurattaa muita.

Krakovan matka - Krakovan reissu oli ensimmäinen ulkomaanlomamatkamme tytön syntymän jälkeen. Tulen kirjoittamaan matkastamme blogiin mm. lapsiystävällisyyden näkökulmasta. Vaikka loma ei ollut paras miehen kanssa kokemistamme, on se yksi tämä vuoden kohokodista varmasti vielä vuoden lopussakin.Kolme hyvää asiaa blogissani

Vastavuoroisuus - Parasta bloggaamisessa on blogiin ja blogin somekanaviin, Instagramiin ja Facebookiin, saamani kommentit. On ihanaa tietää, että ruudun takana on joku, joka haluaa vaihtaa kanssani ajatuksia.

Minun näköistä elämää - Blogini kertoo minusta ja minun elämästäni. Palaan joskus taaksepäin selaamaan tekstejä tietyltä ajanjaksolta.

Idearikkaus - Viimeaikoina bloggaamistani on vaivannut aikapula. Positiivista on se, että ideoita bloggaamiseen olisi vaikka kuinka paljon, kunhan saisin vielä vuorokauteen lisää tunteja...


Kolme bloggaajaa, jotka haastan

Turkooseja Unelmia -blogin Emilian. "Hyvinvointia, kasvisruokaa, luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia pieniä tekoja. Niistä on tämä blogi tehty! Tervetuloa" 

Äidin kasvatusopas -blogin Lotan. "Kirjoittajana toimii 26-vuotias kahden lapsen äiti Päijät-Hämeestä. Päivät vietän kotona lasten kanssa hyvinkin arkisissa puuhissa, mutta kun mies tulee kotiin, vaihtuu vuoro ja minä suuntaan NOSH-kutsuille edustajana."

Mimmimafia -blogin Nooran. "Noora, 27. Vuonna 2014 mutsiutunut raisiolainen äiti kirjoittaa elämästään ja ajankohtaisista, päivän polttavista asioista. Menossa mukana Huhtikuussa 2014 syntynyt pikkumimmi E, avomies M, sekä Marraskuussa 2016 syntynyt minimimmi A. Kotona jaloissa pyörii myös yksi nelijalkainen sekä kaksi matelijaa."

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)