Meren jäällä luistelemassa

luistelu meren jäällä

Viikonloppuna oli kaunis ilma. Pakkasta oli reippaasti, aurinko paistoi ja ilma oli tyyni. Lauantaina kaivettiin luistimet kaapin kätköistä ja lähdettiin meren jäälle luistelemaan! Vaasaan on avattu kolmen kilometrin mittainen luistelureitti jäälle. En ole koskaan luistellut luonnonjäällä ja viimeisestä luistelukerrastakin oli jo vuosia aikaa.

Kuvittelin, että kierrämme koko radan vähintään kerran. Luistin liukuisi ihanasti luonnon jäällä ja olo olisi kevyt ja onnellinen. Tyttö nauttisi raikkaasta ilmasta ja katselisi maisemia kiinnostuneena. Sen jälkeen menisimme kotiin viettämään rentoa iltaa. Toisin kävi.

luisteleminen luonnon jäälläPerille päästyä istuimme lumipenkkaan pukemaan luistimia. Luistimia, jotka olivat palvelleet jo vuosia ja olivat odottaneet käyttäjäänsä kaapissa jo tovin. Parhain terä oli jo mennyt, mutta niin oli minustakin. Yllätykseni luistimeni olivat myös kutistuneet. Niin olivat muuten miehenkin luistimet.

Siinä vaiheessa, kun olimme saaneet luistimet jalkaan, alkoi tyttöä jo hermostuttaa. Liikkeelle lähdettyä hän oli hetken tyytyväinen. Maisema oli kaunis - aurinko paistoi ja loputon hanki meren jäällä kimmelsi kauniisti. Tyttö ei kuitenkaan arvostanut hitaasti vaihtuvaa maisemaa ja meidän lenkki jäi lyhyeksi. Tosin en usko, että olisin edes jaksanut pidempään, koska epätasaisella luonnonjäällä huonoteräisissä luistimissa luistelu oli älyttömän raskasta.  En tiedä, olisiko luistelu ollut vähemmän rankkaa retkiluistimilla?

Vaikka meidän retki ei ollut ihan niin idyllinen kuin kuvittelin, oli meillä silti hauskaa. Ennen luistelua kävimme jääkäreiden kotiinpaluun 100-vuotisjuhlassa torilla katselemassa panssarivaunuja. Ne olivat tytön mielestä paljon mielenkiintoisempia, kuin maisemat merellä.

Oletko sinä ehtinyt jo luistella tai hiihtää tänä talvena?

9 kommenttia

 1. Kuopiossakin olisi rata järven jäällä, mutta ei olla vielä käyty testaamassa. Jotenkin epäilen minunkin luistimien kutistuneen kaapissa :D
  Ihanan näköistä tuolla muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin käydä testaamassa, jos ilmat suosivat! :)

   Poista
 2. Heh, on kyllä varsin tuttu tunne, että vanhempana fiilistelee etukäteen jotain "tästä tulee mahtavaa" ja sitten muksut ovat, että plaah. Retkiluistelua haluaisin kokeilla! Niin yksin kuin eskarilaisen kanssakin.

  VastaaPoista
 3. Lapsuudessa ja nuorena oli ihana luistella järven- tai merenjäällä. Luonnonjäällä luistelu on tosin kovin raskasta, kuten sanoit. Kunto ainakin siinä kohenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rankkuus yllätti kyllä, kun en ollut ennen luonnon jäällä luistellut. :)

   Poista
 4. Meillä on lähellä Naantalin ihana luonnonjääreitti, mutta en uskalla lähteä vauvamahan kanssa luistelemaan. Täytyy ensi talvena sitten painella senkin edestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vauvamahan kanssa ei kyllä kannata lähteä jäälle kompuroimaan. :) Naantali on muuten yksi lempikaupungeistani! :)

   Poista
 5. Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta - Link Up Partyyn!

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)