Lapsiperhe ravintolassa - Uppalan kartano

Me miehen kanssa rakastamme hyvää ravintolaruokaa ja käymme melko usein ulkona syömässä. Tästä sainkin idean uudesta postaussarjasta, Lapsiperhe ravintolassa. Postaussarjassa kerron meidän perheen kokemuksia eri ravintoloista ja arvioin ravintolan ruokaa ja yleisilmettä.

Muutama viikko sitten suuntasimme, jo aiemmin hyväksi koettuun, Uppalan kartano. Uppalan kartano sijaitsee Seinäjoella ja on erittäin kaunis ja tunnelmallinen ravintola. Ravintola on selkeästi yksi kaupungin hienoimmista ja koska tyttö oli mukana, varasimme pöydän heti tytön päiväunien jälkeen. Silloin ravintolassa oli vielä mukavan hiljaista.

Alkuruokasi söimme Fasaania ja päärynää. Annos oli kaunis, kuten kaikki täällä tapaa olla. Päärynä oli annoksessa älyttömän hyvää, mutta fasaaniterriini olisi kaivannut hieman jotain lisämakua. Oli kuitenkin kiva maistaa fasaania ensimmäistä kertaa elämässä!


uppalan kartano alkuruoka
Fasaaniterriiniä, haudutettua päärynää ja fenkolipyreetä

Pääruoaksi söimme paistettua siikaa. Yleensä en valitse ravintolassa kalaa, mutta nyt se kuului valitsemaamme menuuhun. Onneksi valittiin tämä menu, koska annos oli älyttömän hyvä. Kalaa oli paistettu juuri sopivan verran ja tyrnivoikastike oli varmaan parasta kastiketta, mitä olen koskaan syönyt.
 
Jälkiruokana söimme vadelma frangipanen. Annos näytti ihan perinteiseltä ropsulta, mutta maistui paljon paremmalta. Jälkkäri maistui  siis kiitettävästi, siinä ei ollut mitään moitittavaa, muttei mitään erityisen yllättävääkään.

uppalan kartano
Paistettua siikaa, tyrnivoikastiketta, palsternakkapyreetä, perunakohokasta ja kasviksiauppalan kartano ravintola
Mantelikakkua, kinuskia ja hasselpähkinää

Sitten päästään meidän perheen todellisen kriitikon, eli tytön ruokiin ja palveluun. Alle 3-vuotiaat syövät Uppalan kartanossa ilmaiseksi. Yli 3-vuotiailta ruoka maksaa 9 euroa. Villi lapsi ei ole automaattisesti toivottu vieras tämän tasoisessa paikassa. Meidän tarjoilija oli kuitenkin aivan ihana ja meidän vilperttikin huomioitiin hienosti. 

Tilattiin tytölle listalta yksi lihapulla, yksi peruna ja tomaattia. Tyttö on todella huono syömään, joten suurta ruokamäärää ei kannata ottaa hukkaan heitettäväksi. Kun aikuisilla vaihtui ruokalaji, ja mies oli tytön kanssa ravintolan eteiskäytävässä juoksentelemassa, kysyi tarjoilija haluaako tyttö jotain lisää. Tomaatit olivat tytön mieleen ja niitä tuotiin hänelle lisää. Jälkiruoaksi tyttö sai pienen kulhollisen vadelmia.

uppalan kartano
Lihapulla, peruna ja tomaattia

 Lopputuomio:

Ruoka 9/10
Palvelu 10/10
Tunnelma 10/10
Ravintolasta löytyy hoitopöytä


Onko Uppalan kartano sinulle tuttu paikka?
 Mitä ravintolaa suosittelisit meidän perheelle seuraavaksi?

6 kommenttia

 1. hei, miten teillä on varaa käydä usein syömässä ravintoloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä hyvän tovin, mitä tähän vastaisin. Mutta siltä varalta, että kysyt ihan vilpittömästi niin vastaan asiallisesti. Onhan se fakta, että minulla on pph:na pieni palkka eikä ravintolaruokailu ole halpaa. Eivät nämä asiat salaisuuksia ole.

   Me ollaan miehen kanssa tosi tarkkoja rahan käytöstä. Ostetaan vaatteita vain tarpeeseen, emme juokse muodin mukana. Muutenkin materiaa ostetaan älyttömän vähän, enkä harrasta shoppailua kuten naiset yleensä. En myöskään harrasta mitään kallista, kuten lasten merkkivaatteita, kaljan kittaamista tai tupakointia.

   Ravintolassa syöminen on ainoa meidän kallis harrastus ja varmasti monen mielestä turha rahanreikä. Syödä kuitenkin kaikkien täytyy ja ravintolassa syöminen on lähes aina minulle iso kokemus. Se on arjesta irtaantumista, visuaalisuutta, ravintoa ja yhdessä oloa. Se on hemmottelua, jonka sallin itselleni. :)

   Uskon, että kaikilla työssä käyvillä on rahaa harrastaa ravintolaruokailua, jos priorisoivat sen yhtä korkealle kuin minä teen.

   Poista
 2. Oo tuo jälkkärin kuva 😍 tosi kiva et tyttö sai myös omaan makuun annoksen muutakin kun kurkkupalaa. Kuten harmittavan usein ravintolassa saa. Omaan makuun ehkä liian erikoisia mio fasaanit, mutta ehkä voisi joskus miehen kanssa juhlapäivänä käväistä 🙃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä tosi tyytyväinen lapsen saamaan palveluun ja ruokaan. Valikoimaa oli lapsillekin kivasti ja lapsenkin annos oli laitettu niin kauniisti esille kuin mahdollista. :)

   Jos et ole maistanut fasaania tai jotain muuta erikoisempaa, niin rohkeasti kokeile joskus! :) Mutta Uppalasta saa myös perus raaka-aineista tehtyjä annoksia, vaikka on noin hieno paikka. Tykkään, kun he käyttävät paljon lähellä tuotettua. Suosittelen ehdottomasti juhlapäivän kohteeksi, puitteet ovat tosi hienot.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)