Stressitön joulu

Joulu, ja koko vuosi, alkavat olemaan paketissa. Meidän joulu oli ihana. Olen sanonut nolottavan monta kertaa, että tämä on ensimmäinen joulu tytön kanssa. Viime joulusta minulla on vain muutamia hataria muistikuvia. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen oikea joulu, jolloin me molemmat tytön kanssa olimme aidosti läsnä.

Joulustressiä minulla ei ole ollut, oikeastaan koskaan. Joululahjaostokset hoidettiin viime tipassa, kuten yleensäkin. Kasasin monia herkkukoreja, joihin ostelin herkkuja pitkin jouluviikkoa. Kahvi, vähän hienommat konvehdit ja laadukas tee ovat helppoja ja varmoja lahjoja. 

Aaton aattona kävimme koko perhe sekä siskoni vielä viimeistelemässä lahjaostokset. Ostettiin R-kioskilta muutama lahjakortti. Kätevää, kun hotellilahjakortit ja Netflix -lahjakortit saa samasta osoitteesta. Kävimme myös syömässä lounasta Alhambrassa (suosittelen!). Vatsat täynnä lähdettiin ajelemaan kohti lapsuuden kotia.


Tyttö on alkanut lähteä omille tutkimusmatkoille kaupoissa. Harmistus on valtava, kun ei saa mennä sinne, minne itse tahtoisi.


Meidän perheessä edes joulusiivous ei aiheuttanut pään vaivaa tänä vuonna. Meillä on nyt muutaman kerran käynyt siivooja kotona. Niin ihanaa arjen luksusta, että välillä itkettää. Ärsyttävimmät hommat, eli uunin ja saunan kuuraus, on ihan mukava antaa jonkun muun huoleksi. Joulusiivouksen aikana mies oli töissä ja minä kävin tytön kanssa ostoksilla sekä ihastelemassa jouluista keskustaa. Koska kaikki tämä oli hirveän rankkaa, saatiin me siivousfirmalta joululahja!Aattoa vietettiin miehen ja minun vanhempieni luona vuorotellen. Annettiin tytön ruokailu- ja unirytmin mennä omalla painollaan. Tyttö nautti huomiosta ja siitä, että illalla sai riehua ihan kunnolla. Minä nautin valmiiden pöytien antimista sekä pitkistä yöunista.

Lahjoja ilmestyi onneksi kohtuullisen maltillinen pino ja mahduimme autoon sekä takaisin omaan kotiin lahjakassien kanssa. Se ei ollut itsestäänselvyys, vaan joulun lähes ainoat stressin hituset koskivat liian innostuneita joulupukin kätyreitä.

Tyttö osasi hienosti avata omia lahjojaan
Joulun paras lahja oli Lego kissa, jonka kanssa tyttö jaksoi leikkiä vaikka kuinka pitkään! Veinosti hän myös sanoi "kissssa", eikä totutusti vain "kiii" tai "kikka" kuten yleensä. <3

Joulupäivänä ajoimme takaisin kotiin. Tytön nukkumaan mentyä oli luvassa rentoa kotoilua, hyviä suklaakonvehteja, glögiä ja tunnelmointia. Tapaninpäivänä oli tarkoitus, että tekisin meille hienon lounaan. Aamu-unet venyivät kuitenkin ja päätettiin lähteä ravintolaan syömään. Tytölle pakattiin laukkuun vaikka mitä viihdykettä ja sormet ristissä toivottiin, että hän jaksaa istua ravintolassa kohtuullisen rauhassa.

Ruokia odotellessa tyttö sai vaeltaa rauhallisen kauppakeskuksen käytävillä. Ruoka kiinnosti myös tyttöä kohtuullisen hyvin ja saimme syödä rauhassa. Osa viihdykkeistä jäi kokonaan käyttämättä ja saatiin nauttia jälkiruoat tytön katsellessa innoissaan eläinkirjaansa.


Tyttö jaksoi ihmetellä liukuportaissa meneviä ihmisiä


Toivottavasti myös sinulla oli ihana joulu!

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)