Mielikuvituksettoman vanhemman joulukalenteriapurit

Koko marraskuu on ollut kiirettä ja sählinkiä. Omia (turhia) projekteja on tullut haalittua ihan liikaa välttämättömyyksien lisäksi. Järki oli hiljaa eikä sanonut, ettei ennen tytön syntymäpäivää kannata lähteä kalustamaan asuntoa uusiksi vanhoilla kalusteilla. Tekstiilipesuri on surrannut ja tavarat lainehtinut huoneesta toiseen. Jouluvalot ovat sentään ripustettu; joulutähti tosin roikkuu ikkunassa vinossa johto rumasti rötköttäen.

Pitäisi suunnitella joulua. Takki on tyhjä ja tekisi mieli nukkua pitkät unet, syödä hyvin ja nukkua vielä päiväunet päälle. Tänään meille oli kuitenkin putkahtanut postiluukusta iloinen yllätys. En tiedä, onko tontut olleet asialla, tai joku ystävä, vai onko paketti tullut blogini johdosta meille, mutta minä en ole siitä maksanut tai sen alkuperää tunne sen koommin. Tämä postaus voi siis sisältää kaupallisuutta tai pyyteetöntä ystävällisyyttä - tai niitä molempia.

Tarina joulukalenteri
Ehdin jo innoissani muutaman tarran liimata paikoilleen

Paketti oli niin ihana ja piristävä, että päätin siitä kirjoittaa. Paketin takana ovat tavalla tai toisella PIU ja Örmö. PIU ja Örmö ovat Suomessa syntyneet ja paketin sisältö on Suomessa painettu. Paketissa oli Yhteisen tekemisen joulukalenteri - juuri sitä mitä tarvitsin. Jouluna, ja ennen joulua, pitää tehdä yhdessä eikä hötkyillä. En ole kova juhlapyhästressaaja, mutta pieni muistutus mukavan tekemisen merkityksestä on välillä paikallaan.

Jokaisen luukun taakse saa liimata tarran, jossa on jouluista tekemistä. Tai tyhjän pyöreän tarran, mihin voi kirjoittaa itse jotain hauskaa. Jokaisessa luukussa on myös pätkä tarinaa PIUsta ja Örmöstä.

Kaikki jouluiset jatkosadut ovat mieleeni. Tyttö ei kamalasti vielä kuvattomista tarinoista perusta, mutta ensi vuonna tätä tarinaa luetaan varmasti innoissaan joulun aikaan! Teille, joilla on jo tarinoiden päälle ymmärtäviä lapsia, haluan vinkata Oranssia -blogin Veeran Hiiri Hiirusen joulukalenteritarinan.


Onko sinun joulutähtesi suorassa, vinossa vai yhä laatikossa?
Millaisia joulukalentereita teillä on?

3 kommenttia

 1. Viime vuonna olin ahkera (tai sitten vain erittäin stressaantunut, tiedä häntä) , mutta sen lisäksi, että kävin neljänä ilta viikossa koulua askartelit varjoteatteri kalenteria pitkin öitä. Joka aamu katsottiin sitten vuosikkaan(!) kanssa uusin YouTube-video. Idea oli hyvä ja kärsivällisesti sen loppuun tein. Tänä vuonna olen laiska ja näytän saman kalenterin uudestaan. Toki sen lisäksi (minulle) on Myyrä - suklaakalenteri. Linkki varjoteatteriin, jos kiinnostaa kurkata Hima Saimin Joulukalenteri 2016: http://www.youtube.com/playlist?list=PLOY5qVYzOkvfV2NGAu3phG4LAtHZSUImx :)

  VastaaPoista
 2. Lisäsin muuten tämän postauksen tekeemäni postaukseen erilaisista joulukalentereista. Jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa postaus, löytyy se täältä: https://himasaimi.blogspot.fi/2017/11/yli-50-erilaista-joulukalenteria.html?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Mirkka! Varsinkin tuo varjoteatteri on ihan mahtavan näköinen! :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)