Meidän laiska päivä

 Mammalandian kuukausittaisen yhteistyöpostauksen aiheena on syyskuussa päivä meidän kanssa.

Aamuni alkaa armollisesti vasta kahdeksalta, kun mies tuo tytön syömään. Unenpöpperöisen maitotankkauksen jälkeen nousemme ylös. Päivä poikkeaa vähän normaalista, kun saan heti aamusta mieheltä syntymäpäivälahjaksi lahjakortin lempiravintolaani. Käymme tytön kanssa antamassa lähtöpusut ja vilkutamme miehelle ikkunasta, kun hän lähtee töihin.

Minä luulen keittäväni kahvin, mutta huomaan, että meidän kahvinkeittimen papujauhatus on rikki. Laitan tytölle aamupuuron. Puuroa odotellessa teen pikasiivouksen, sen jälkeen syömme ja lähdemme kohti tenavatuokiota - onneksi siellä saa kahvia!

Tenavatuokiossa on hauskaa tekemistä pariksi tunniksi. 11:30 lähdemme kävelemään kotiin pienen mutkan kautta. Tyttö nukahtaa vähän ennen kahtatoista ja jää ulos nukkumaan. Minä tulen sisälle ja nautin hiljaisuudesta tietokoneen näppäimiä naputellen.  Lisäksi sovin työhaastattelun ajankohdan.

Kerhossa on kivaa, siellä on monta kävelytueksi kelpaavaa esinettä!

Ihana syksy + meidän kaunis kotikatu. Kännykän kamera on harmittavan surkea, mikäköhän olisi kunnollinen kännykkä?

12:20 tyttö herää itkien. Meillä on ollut alkuviikko aikamoista kitinää ja syy siihen paljastuu suusta: kolmas hammas on ilmestynyt suuhun. Maidon jälkeen laitan meille ruokaa. Tällä(kin) kertaa laiskasti ja helposti: tytölle yritän antaa valmissosetta ja itse syön salaatin. Sose ei uppoa, en tiedä koska usko, ettei meidän tyttö syö soseena muuta kuin hedelmiä... Annan tytön syödä sormin, sotkua tulee eikä suuhun mene paljoa. Jälkiruuaksi syömme syysmarkkinoilta ostettuja makeita luumuja.

Taas on joku kuskannut tuolia pitkin kämppää...

Ulkona on huono sää, joten emme lähde ulos. Minä laitan pyykkejä sekä kirpparitavaroita kasaan. Järjestän lastenkirjat tytön huoneeseen. Leikin ja laulan tytön kanssa, joka on onneksi oma hyväntuulinen itsensä parin päivän hammasvaivojen jälkeen. Meno alkaa olemaan railakasta, joten rauhoitumme ja syömme välipalan. Tyttö nukahtaa nopeasti ulos vaunuihin, kello on 16:20.

Viiden aikoihin mies tulee töistä kotiin. Laiskuus saa jatkua, miehen lisäksi kotiin tulee pitsa ja suklaakakku. Ehdittiin syödä pitsat rauhassa ja istuskella, koska tyttö päätti nukkua muutaman päivän edestä päiväunia! Tyttö herää vasta 17:45. Samalla ovenavauksella tytön kanssa sisälle tulee hänen kummitätinsä, mikä jännittää tyttöä aluksi.

Supersuklaista suklaakakkua!!

Kun tyttö syö ruokaa, saavat aikuiset kahvia ja kakkua. Syömisen jälkeen tyttö vie höpsötyksillään huomion muusta. Tämän hetken lempikirja Kalervo Keltainen kiinnostaa paljon, mutta pehmohiiri kiinnostaa sitäkin enemmän. Tyttö toisaalta pelkää tuota hiirtä, mutta kuitenkin hän sitä tutkii ja katselee, välillä lähestyen hiirtä. Tätä kissa-hiiri leikkiä on hulvatonta katsoa vierestä. Tytön leikkimisen seuraamisen lisäksi on ihana saada juoruilla - tekee hyvää purkaa maailman epäkohtia jollekin toiselle.

Seitsemän jälkeen kummitäti lähtee kotiin ja tyttö syö iltapuuronsa reippaasti. Väsymys on kuitenkin hirveä ja iltamaidon jälkeen on aika mennä nukkumaan. Tyttö on hetken rauhaton sängyssä, mutta nukahtaa hieman ennen yhdeksää. Aikuisten ilta jatkuu hetken vielä ennen nukkumaan menoa. Meidän päivä oli ihanan laiska ja rento - oikein sopiva syntymäpäivä pienen lapsen äidille.

Millaisia päivärytmejä teillä on pienten lasten kanssa? 

***

Lue myös postaukset meidän päivästä nelikuisen vauvan kanssa sekä kaksikuisen vauvan kanssa. 

***

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)