Alle vuoden ikäisen välikausivaatteet

Jo kesällä pienten lasten äidit alkoivat keskustella välikausivaatteista. Siinä vaiheessa olin varma, että me pärjätään äitiyspakkauksesta saaduilla haalareilla. Villahaalari ja vanuhaalari olivat tähänkin asti toimineet hyvin.

Kesä vaihtui syksyyn. Ihanat, aurinkoiset syyspäivät houkuttelivat puistoon. Tyttö konttaa pontevasti ja kävelee tukea vasten, joten puistossa käyminen alkoi tuntua järkevältä myös hänen kannaltaan. Vanuhaalari ja villahaalari eivät enää rittäneet, ne kun imevät kosteasta maasta itsensä märäksi hetkessä.

Säänkestävien välikausivaatteiden hankinta oli edessä. Halusin jotain tarkoituksenmukaista ja tietysti kivan väristä. Facebook-kirpparilta löytyi pienen etsinnän jälkeen ihan meidän tytön värinen haalari. Haalari oli kuin uusi, mutta hinta oli kirpparitasoa. Alle vuoden ikäisten haalarit ovat usein vain vaunuissa pidettyjä ja siksi todella hyväkuntoisia, joten käytetyn haalarin hankkimista kannattaa harkita. 

välikausihaalari
Ihana syksy


Mitä vauvan välikausihaalarin valinnassa kannattaa huomioida?

 • Haalarin kyky pitää kosteutta
 • Haalarin notkeus: liian jäykässä liikkumaan opettelevan on vaikea liikkua
 • Paksuus: ohut haalari on paksua parempi, koska kerroksia voi aina lisätä sään kylmetessä
 • Sopiva koko: hieman reilun haalarin ostaminen on fiksua, mutta liian isossa lapsen voi olla mahdotonta liikkua
 • Haalari pitää olla käyttöä varten, liian kallis tai hieno haalari päätyy helposti vaunussa istuskelua varten

välikausihaalarit
Tukea vasten kävely onnistuu ulkona tossut jalassa

Tossut vai kengät alle yksi vuotiaalle? Siinä pulma. Ainakin toistaiseksi me pidämme ulkona tossuja. Tossut + villasukat ovat toimiva ja sopivan lämmin yhdistelmä syksyksi. Ensikenkien ostaminen tulee jossain vaiheessa eteen ja niiden kanssa haluan olla erityisen tarkka. Huonot kengät saattavat aiheuttaa jopa jalan virheasentoja, joten lapsen kengissä ei kannata pihistää. 


Onko teidän välikausivaatetus kunnossa? Millaiset olivat sinun lapsesi ensimmäiset kengät?

6 kommenttia

 1. Moi, juuri hankin 10kk ikäiselle softshell-haalarin, joka kestää vettä, tuulta jne. Ajattelin, että se sopii syksyksi hyvin ja kestää maassa konttaamiset jne. Meillä ei käytetä vielä mitään kenkiä, villasukat ovat toistaiseksi riittäneet näille keleille. Ilmojen kylmetessä laitan samanlaiset tossukat kuin teidänkin neidillä :) ja täysin samaa mieltä ensikenkien hankinnasta, tulee olemaan tarkkaa hommaa,ettei pilaa pienen jalkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Softshellit ovat kyllä myös tosi käteviä. :) Saa nähdä minkä stressin noista ensi kengistä vielä saa aikaiseksi. Joskushan nekin on ostettava ja ne jäävät pieniksikin hurjan nopeasti. :o

   Poista
 2. Meille esikoiselle ostettiin Adidaksen tennarit ekoiksi kengiksi. Niissä oli joku lääkärin suositus sertifikaatti mukana. Kuopus taisi käyttää samoja. En muista ollaanko hänelle ostettu mitään uusia kenkiä. Myös suurin osa muista vaatteista on esikoisen vanhoja. Poikia kun ovat molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mennään aika käytetty linjalla vaatteissa. Meidän neidin vaatteet on aika paljon poikamaisia, joten menisi varmasti pojallekin hyvin. :D Adidaksen tennarit voisi olla ihanat ensi kesäksi, kiitos vinkistä. :)

   Poista
 3. Vahva suositus eccon kävelykengille :) Meillä tyttö otti ensiaskeleet joulun alla eli ensikengiksi piti ostaa talvikengät :o onneksi joulun jälkeisistä aleista löytyi hyvänoloiset eccon talvikengät edullisesti. Keväällä luotin samaan merkkiin ja stockan myyjäkin suositteli meidän tytön jalan mallille eccoa (esim. Superfit olisi ollut liian kapea) ainut, että ei ehkä ensikenkiin kannatta ottaa sitä varaa niin paljoa. Suositushan on noin yleisesti varaa jotain 1,7cm uusiin kenkiin tilaa ja näin se myyjäkin painotti ja valittiin koko sen mukaan. Noh, aluksi ne meinasi irrota jalasta vaikka sidoinkin hyvin... Toki sitten menivät koko kesän ja hyvät kengät olivat! Niinpä meillä on nyt 2 vuotiaallakin yksinä kenkinä kivat eccot nahkaiset varsitennarit käytössä :) Muina kenkinä on ollut vikingin, puman ja niken kahden tarran lenkkareita. Ja kyllä huonoksi haukutut kuomatkin oli viime talvena pakkasillä käytössä, toisissa (viking goretex) talvikengissä jalat ei pysynyt lämpiminä pidempään ulkoillessa ja kyllä nuo kuomat oli vaan lumipakkasilla parhaat. Mutta se nyt on vähäinen aika kun niitä käytetään toisten kenkien ohella. Tossa kirjoituksessa jalkaterapetin vinkkejä
  http://lahiomutsi.fi/2014/04/01/miten-valita-lapselle-hyvat-ja-oikeankokoiset-kengat/
  Tulipahan sepustus, on tääkin kyllä maailmansa :D
  Terkuin toisesta haaveileva icsi- tytön äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hassua, että tuo suositus kasvunvara on lapsilla ilmeisesti aina sama. Onhan tuo vara ihan eri tuntuinen ihan pienessä jalassa kuin isommalla taaperolla. :)

   Eccolla on kyllä laadukkaan tuntuisia kenkiä, pitäisi itsellekin harkita kun hyvien kenkien löytäminen pieneen jalkaan on ihan karmean vaikeaa.

   Tuo Lähiömutsin teksti onkin pitänyt lukea, kiitos muistutuksesta! :)

   Toivon teille paljon vauvatuulia. <3

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)