Kodin raivaus - siivouskaappi

Kaupallinen yhteistyö Mammalandia ja Sinituote. 

Tiestikö, että olen työskennellyt useana kesänä kerroshoitajana hotellissa ja lisäksi olen siivonnut kerrostalojen rappuja? Suhtaudun intohimoisesti siivoamiseen ja työtunnit siivoojana ovat opettaneet minulle paljon siivoamisesta. Siivouksessa hyvät välineet ovat tärkeintä, toiseksi tärkeintä ovat oikeanlaiset pesuaineet ja niiden sopiva annostus.

Puolet edellisestä oli totta. Kokemusta löytyy, mutta nykyään vihaan siivoamista. Imuroiminen on kaikista vastenmielisintä - johtuu ehkä siitä, että vietin ensimmäisen siivooja-kesäni vain imuroiden ja sänkyjä pedaten. Siivota kuitenkin täytyy ja hyvin järjestetty koti on monta kertaa nopeampi siivota, kuin tavaraa täynnä oleva. Olen aloittanut kodin raivausprojektin syksyn kunniaksi ja elämän helpottamiseksi.
sinillä siivous sujuu
Sain yhteistyön merkeissä Siniltä tuotepaketin. Pitkähiuksisena suosittelen suuresti etenkin hiussiepparia sekä lattiakaivosuodattimia (jäivät kuvasta pois).

Tänään on siivouspäivä. Aloitat siivouksen innosta puhkuen. Avaat siivouskaapin, joka on järjestyksessä ja sielä on kaikki tarpeellinen - ei enempää eikä vähempää. Se lisää siivousmotivaatiota entisestään ja siivouksen aloittaminen käy kuin leikki.

Sinituotteen kanssa tehtävä yhteistyö kannusti aloittamaan kodin raivauksen siivouskaapin läpikäymisellä. Ajattelin sen olevan helppo homma, koska meidän siivouskaappi ei ole mielestäni pahimmasta päästä - olin väärässä. Meidän siivouskaappi on kamala. Sielä on liikaa pesuaineita ja välineitä. Väitän, että lähes jokaisen kotona siivouskaapissa on sama tilanne - paljon siivousaineita, riepuja ja monenlaisia välineitä. Määrä on korvannut laadun...


kodin siivous

kodin puhdistusaineet
Siivousvälineiden määrän perusteella voisi luulla, että meillä on erittäin siistiä...


Vinkkejä siivouskaapin läpikäymiseen:
 • Tyhjää kaappi ja käy kaikki läpi. Jokainen pinta ei tarvitse omaa puhdistusainettaan: yleispuhdistusaineella, kloriitilla ja mäntysuovalla pärjää erittäin hyvin.
 • Käy läpi siivousvälineet. Heitä turhat ja kuluneet pois. Laadukkailla välineillä siivoaminen on hieman helpompaa ja nopeampaa.
 • Suosi välineissä ja pesuaineissa kotimaista ja laadukasta mahdollisuuksien mukaan.
 • Kun olet pyyhkinyt kaapin puhtaaksi, järjestä se. Lapsiperheessä kaapin järjestys on tärkeää: lapsen ulottuvilla voi säilyttää rättejä ja välineitä, mutta pesuaineet tulee olla lapsen käden ulottumattomissa!
 • Teippaa siivoskaapin oveen mahdollinen pölypussin koodi (aina kateissa!) sekä lista, missä on muistutukseksi kahvinkeittimen sekä tiski- ja pyykkikoneen puhdistusajankohdat. Koneiden säännöllinen puhdistaminen lisää niiden käyttöikää. 

siivouskaappi
Siivouskaappi läpikäynnin jälkeen

Tiestikö, että Sinituote Oy on suomalainen perheyritys? Sinituotteen Kokemäen tehtaalla valmistetuilla tuotteilla on Avainlipputunnus merkkinä kotimaisuudesta. Minulla ja Sinituotteella on kotimaisuuden lisäksi muitakin yhteisiä arvoja, nimittäin ympäristöystävällisyys. 

Miltä sinun siivouskaapissasi näyttää? 
 

***

13 kommenttia

 1. ai että, pitäisi varmaan itsekkin käydä läpi tuo siivouskaappi, meinaan siellä on kyllä jos jonkilaista turhaa :D tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos postaus inspiroi oman kaapin läpikäymiseen! :)

   Poista
 2. Meijän siivouskaapin sisältö on saletisti puutteellinen. :D Mä en oo ikinä perehtynyt oikeisiin välineisiin ja lattiankin pyyhin rätillä!

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että pyyhkii jollakin. Meillä on hyvät välineet, ne ovat vain aika minimaalisella käytöllä... :D Lattioita tulee tosi harvoin pyyhittyä, vaikka se ei edes ole erityisen rasittavaa tai aikaavievää hommaa...

   Poista
 3. Meidän siivouskaappi on täysin epäjärjestyksessä. Ehkäpä se selittää, miksi inhoan siivoamista...Ei kun en todellakaan tykkää siivota. Mutta välillä sekin on tehtävä. Tietynlainen perussiisteys pitää olla, vaikka kaikki olisi heikun keikun. Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussiisteys on hyvästä. Ei ole ihan hätätila, vaikka joku ilmoittaisi tulevansa kylään lyhyellä varoitusajalla. Ja on muutenkin mukavempi olla. :)

   Poista
 4. Meidän siivouskaappi on täyteen ahdettu ja pitää purkaa roinaa pois imurin päältä, kun tahtoo imuroida. :( Eikä kaappi todellakaan ole lapsille sopiva. Ovessa on aivan liian alhaalla kori, jossa löytyy kaikki pesuainepullot. Raid-pullon sentään olen nostanut korkeammalle. Vieressä on toinen ovi, joten nupit saa onneksi kieputettua kätevästi hiuslenkillä kiinni, ettei lapset pääse kaappiin. Pitäisi todellakin käydä kaappi läpi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia, että kaappi on jotenkin teljettynä ja pesuaineet lasten ulottumattomissa. :)

   Poista
 5. Meidän siivouskaappi tai oikeastaan komero on siivouksen ja järjestelyn tarpeessa. Samassa komerossa säilytetään myös keittokirjoja, lasten askartelutarvikkeita, kirppikselle meneviä tavaroita ja ties mitä muuta...
  Siivousintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli vahingossa eksynyt siivouskaappiin paljon sellaista, mitä ei ollut tarkoitus sielä säilyttää. :D Toivotaan, että into säilyy ja saan projektin vietyä koko kodin läpi ennen joulua. :)

   Poista
 6. Toi ylimääräisen tavaran määrä kaappeja siivotessa yllättää joka kerta!
  Pitäis itsekin taas lähteä kaappisiivouskierrosta vissiin lävitse :) :)

  VastaaPoista
 7. Minä ennen rakastin siivousta, mutta jossain vaiheessa se muuttui. Minä en koskaan kuitenkaan siivousalalla ole ollut. Oma koti kuitenkin on pidetty järjestyksessä. Meillä on taloyhtiössä nyt etsinnässä yritys, joka tekisi esimerkiksi porraskäytävien siivouksen. Aiemmin puhuivat, että meidän pitäisi se itse hoitaa. https://www.siivousnorppa.fi/liiketilasiivous

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)