Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappi on ihanaa. Se maistuu hyvältä jäätelön, lättyjen ja rahkan kanssa. Se sopii myös moniin ruokiin, esimerkiksi uunijuureksiin. Se on myös yskänlääkettä, jota tekee mieli ottaa ihan vain varmuuden vuoksi ja se toimii apteekin yskänlääkkeitä paremmin.

Kuusenkerkkäaika alkaa olemaan tältä vuodelta ohitse. Kerkät kerätään keväällä tai alkukesästä, mutta näin kylmänä kesänä onnistui vielä juhanusviikolla. Kuusenkerkkäsiirapin lisäksi kerkkiä voi käyttää esimerkiksi kalan graavaamiseen, smoothieihin tai kuten mies teki, konjakin maustamiseen. Minä keittelin siirappia maku.fi:n reseptin mukaan, kuten aikaisempina vuosinakin.


Kuusenkerkkäsiirappiin tarvitset:
2 litraa kuusenkerkkiä
2 litaa vettä
1 kilon sokeria 

1. Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä yön yli vedessä. Siivilöi vesi pois.

2. Laita kuusenkerkät kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan. Kiehauta kuusenkerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

3. Anna kiehua hiljaa silloin tällöin sekoitellen noin 4 tuntia. Neste muuttuu samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.

4. Pullota kuusenkerkkäsiirappi ja säilytä jääkaapissa.

Rahkaa, kuusenkerkkäsiirappia ja saksanpähkinöitä - älyttömän hyvää!

Ohjeella sain valmista siirappia reilun litran. Keittämiseen meni aikaa reilu neljä tuntia. Kannattaa siis varata reilusti aikaa siirapin tekoon, niin ei joudu keittelemään yöllä kuten minulle kävi.

Muistathan, ettei kuusenkerkkien kerääminen kuulu jokamiehen oikeuksiin.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)