Kokemuksia Tulasta

Tiesitkö, että tällä viikolla vietetään European Babywearing viikkoa? Viikon kunniaksi ajattelin kertoa teille minun kokemuksiani kantoreppu Tulasta. Tula oli meillä aluksi vuokralla, mutta päätin ostaa sen itselleni, koska tyttö viihtyy siinä yllättävän hyvin.


Uskon, että jokin kantoväline on tarpeen etenkin jos perheessä on useampi lapsi. Vauvaa helppo kantaa repussa ja samalla touhuta muuta, mikä on ihan pakollista kaksilapsisessa perheessä. Nyt ensimmäisen lapsen kanssa on saanut pesiä ihan rauhassa, mutta reppu on ollut tarpeen etenkin silloin, kun tyttö nukkui huonosti päivisin. Ja onhan kotitöiden tekeminenkin ollut tarpeen, jo ennen sitä, kuin vauva alkoi viihtyä lattialla.

Olemme myös tehneet pieniä kävelyjä tyttö repussa, esimerkiksi lähikaupassa käynti sujuu hyvin. Joka paikkaan ei ole esteetöntä kulkua - esimerkiksi meidän lähiapteekissa käynti sujuu vain vauva Tulassa. Lapsimessuilla, junassa ja konsertissa kantoreppu on myös erittäin hyväksi todettu! Aina, kun lähdemme jonnekin reissuun, pakkaamme Tulan mukaan. Repussa tyttöä saa kannettua ergonomisesti (meidän molempien kannalta) ja tytön on mukava tutustua uuteen ympäristöön äitiä tai isiä lähellä.

Parhaat puolet Tulassa:

 • Tula on helppokäyttöinen. Kantoliina jäi meillä käytämättä, koska minun kärsivällisyys ei riittänyt sen kanssa tositoimiin. Raskausaikana opettelin muutaman sidonnan, mutta vauvan synnyttyä (ja lihottua tarpeeksi) Tula tuntui helpommalta ja turvallisemmalta tällaisen mämmikouran käsissä.
 • Standard Tulaa voi käyttää vauvatuen kanssa vauvan ollessa 3,5 kg siihen saakka, kunnes lapsi on jopa noin 20 kg painava.
 • Kantaminen tuntuu mukavalta, vauvan painon huomaa vasta siinä vaiheessa, kun riisuu Tulan pois.
 • Meidän vauva viihtyy hyvin Tulassa, kun hän näkee ympärillä olevia tapahtumia. 

Loppuun vielä Tulan havainnollistava opastusvideo repun käytöstä.


Kannatko sinä vauvaasi? Mistä kantovälineestä teillä on tykätty eniten?

6 kommenttia

 1. Meillä on ollut käytössä Babybjörn One -kantoreppu ja Manducan kantoliina. Kantoliina oli kiva varsinkin vastasyntyneen kanssa kun vauvan sai siinä pehmeästi itseä vasten, mutta ei meillä kumpaakaan (ainakaan vielä) ihan hirveästi ole käytetty. Toi Tula on musta tosi kivan ja kätevän näköinen, ehkä vielä jossain sitäkin pääsee testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin eilen kantovälinetreffeillä, missä kokeilin ihanaa kudottua liinaa... Saa nähdä, käännynkö kuitenkin liinailun puoleen vielä. :D Tula on kyllä kiva ja kätevä - niitä saa tosin paljon kivemmankin näköisiä kun tuo meidän musta. ;)

   Poista
 2. Meillä on Manducan reppu, mutta tyttö ei oikein viihdy siinä, kun siitä on tosi hankalaa nähdä ympärilleen :( Tytöllä ikää nyt 3kk ja kaikki kiinnostavat kovasti häntä. Täytyykin pohtia josko vuokraisi tuon Tulan ja kokeilisi jos hän viihtyisi siinä paremmin :) Mistä muuten olet hankkinut tuon työntöaisan suojan vaunuihinne? Kiinnitin heti huomiota, kun meillä on samat kärryt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokraaminen kannattaa, ei tarvitse ostaa itselle, mutta saa rauhassa testata onko oma juttu. :) Tuo nahkasuojus on tilattu Ebaysta, maksoi muutaman euron postikuluineen.

   Poista
 3. Meillä on kaksi Manducaa. Viime kesänä tehtiin reilun viiden kilometrin patikkareissu niin että mulla oli Manducassa tuolloin reilu puolivuotias ja viimeisen kilometrin mies kantoi tuolloin juuri 4-vuotta täyttänyttä esikoista omassaan. Muuten kyllä jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja, mutta tuolloin oli kuuma päivä ja suora auringonpaiste ja nälkä alkoi jo painaa. Esikoista on kannettu Manducassa paljon. Kun hän oli hieman vajaa 2-vuotias, hän oli Mallorcalla melkein koko päivän Manducassa, kun oltiin patikoimassa. Hienosti sissi jaksoi olla siellä. Nuorempi ei viihdy yhtä hyvin, mutta toki nyt ei olla niin paljon patikoitukaan, kun esikoisen jaksaminen on rajallisempaa ja hän on liian raskas kannettava pitempiä matkoja. Viime syksynä Syötteellä käveli itse 11 km. Manduca oli mukana, mutta ei tarvittu.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)