Pääsiäinen

Meillä on ollut kiva ja rento pääsiäinen. Alkuun harmitti, kun ei lähdetty minnekään, kuten ollaan useana vuotena tehty. Viime vuotena oltiin Helsingissä, sitä ennen Riiassa ja sitä ennen ainakin kahtena vuotena Tallinnassa. Tänä vuonna suuntasimme "vain" Etelä-Pohjanmaalle mummoloihin.

ResQ:esta pelastettua kakkua pitkänperjantain rauhallisella kahvihetkellä

Pitkäperjantai vietettiin kotona. Minä sain nukkua aamulla pitkään, kun mies oli tytön kanssa. Nyt oli ensimmäinen kerta, kun pystyin nukkumaan, kun vauva on hereillä miehen kanssa. Päivällä käytiin yhdessä lenkillä ja vähän herkuteltiin. Lauantaina suuntasimme isovanhemmille syömään pääsiäisateriaa ja sen jälkeen tytön toisten isovanhempien luo yöksi. Tyttö on muuten alkanut vierastamaan, ja esimerkiksi lauantai-iltana ei kelvannut muuta kuin äidin tai isän syli. On aika liikuttavaa, että tyttö vetää naaman ihan surkeaksi ja rauhoittuu heti kun pääsee tuttuun syliin. Tai se, kun tyttö on vieraassa sylissä ja kun tulen huoneeseen, katsoo hän minuun ja alkaa itkeä, kunnes rauhoittuu päästessään minun syliini.

Narsissin ensimmäinen kukka ehti aueta, ennen kuin suuntasimme kohti Etelä-Pohjanmaata

Sunnuntaina jatkettiin matkaa tytön kummitädin ja -sedän luo. Kummien luona meidän tyttö nauraa kihersi vain reilun vuoden vanhemman kaverinsa kanssa. Tyttö ei vielä turhia naureskele, etenkään muille, joten näky oli kyllä sydämiä sulattava. Hurjaa, että he pian leikkivät yhdessä - siis muutakin kuin sitä, että isompi sanoo kukkuu ja toinen nauraa rätkättää, tai sitä, että isompi aikoo antaa tuttinsa pienemmälle pienen ollessa siitä selvästi iloinen. Kotiinlähdön aikaan päivää oli jo pitkästi takana, mutta automatka kotiin sujui kuitenkin hyvin. Illalla tyttö nukahti mobilea katsellen omaan sänkyynsä.

Pääsiäispupulla olisi jo kova tahto päästä eteenpäin

Tänään käytiin vielä tytön toisen kummitädin luona herkuttelemassa. Herkuttelusaldo pääsiäiseltä on hurja - oli täytekakkua, snikkers-piirakkaa, kinderkakkua, suklaamunia... Herkuttelun lisäksi oli ihanaa viettää tavallista pidempi viikonloppu ja tyttökin tuntuu tykkäävän, kun ympärillä oli ihmisiä ja vilskettä. Äidistänsä nyt puhumattakaan. 

Ensi viikonloppuna ei meinata kyllä sen koommin ottaa rauhassa neljän seinän sisällä. Tyttö pääsee ensimmäistä kertaa junaan, kun suuntaamme Helsinkiin tytön tätiä katsomaan ja lapsimessuille käymään.

Ei kommentteja

Hei, jätäthän kommentin! :)