Neuvolakuulumiset

Lastenneuvolakäyntejä on jo useampi takana. Yksi kotikäynti, 1kk neuvola ja viime viikolla ollut 2kk neuvola. 1kk neuvolassa mitat olivat 3650 grammaa (syntyessä 2840 grammaa) ja 50,4 cm (syntyessä 47 cm) ja päänympärys 35,5 cm (syntyessä 33 cm). Käynti oli nopeasti ohi ja neuvolakorttiin tuli teksti: "Reipas, virkeä ja jäntevä tyttö. Kliinisesti kaikki kunnossa. Alakäyrillä kasvaa, syntymäpainon hyvin ylittänyt."

Leikkimatto sopii parhaiten nukkumiseen.

Viime viikolla 2kk neuvolassa mitat olivat 4320 grammaa, 52,8 cm ja päänympärys 37,6 cm. Neuvolakortissa lukee: "Virkeä ja hienosti kontaktiin tuleva tyttö. Kasvaa ja kehittyy. Hymyilee ja ääntelee vastavuoroisesti." Käynnillä vauva sai rotavirusrokotteen (suun kautta annettava liuos). Vauvan oli tässä vaiheessa käyntiä jo kova nälkä, ja vauva hörppi nopeasti liuoksen. Olisi varmasti juonut lisääkin, jos olisi annettu. Rokotteen saamispäivänä ja seuraavana päivänä vauva oli mielestäni selvästi itkuisempi kuin normaalisti. Monesti luulin vauvan olevan nälkäinen, mutta ruoka ei kuitenkaan kelvannut. Seuraavalla neuvolakerralla annetaan rotavirusrokote ja kaksi pistoksena annettavaa rokotetta, mikä ahdistaa nyt jo.

Tuttia olemme yrittäneet vauvalle antaa monta kertaa aiemmin itkuisuuden takia. Rokotteen antamisen jälkeen tutti yllätyksekseni kelpasi. Tutti kelpasi kolme päivää rokotteen saamisen jälkeen, mutta nyt sille yökkäillään tuttuun tapaan.

Tyttö on hienosti oppinut juttelemaan, minkä neuvolatätikin huomasi. Etenkin aamuisin tyttö hymyilee ja ääntelee. Suosikkifraaseina kuuluu "uuuu" ja "aguuuu". On ihanaa, kun hän vastaa hänelle puhuttaessa ja yrittää selvästi kommunikoida. Toinen opittu taito on käden suuhun laittaminen. Kättä mussutetaan kovaan ääneen ja kuola valuu.

4 kommenttia

 1. Oi en malta odottaa, että meidänkin pieni syntyy ja pääsen seurailemaan samalla tavalla hänen kehittymistään! ♥ Superisti onnea pikkuisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mahtavaa aikaa! Näin pieni oppii hurjasti koko ajan, joten muutoksen huomaa näin läheltä katsoenkin. :) Kiitos onnitteluista.

   Poista
 2. Ihana pieni. <3 Varmasti ihanaa seurata hänen kasvuaan. :)

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)