Mitä vauva tarvitsee?

Hankintojen osalta olen osannut olla aika maltillinen. Lähes kaikki vaatteet ja käyttötarvikkeet on ostettu kirpparilta. Osa vihreistä vaatteista on ostettu jo ensimmäisten vauvaunelmien aikana lähes kymmenen vuotta sitten!


I love daddy paidan ostin isyyspakkausta varten. Paita oli kuitenkin pakko näyttää heti tulevalle isälle. Ei taida isyyspakkausta tulla näillä salailukyvyillä? 

Palapeli ostettiin keväällä ulkomaanreissulla, kun vauva köllötteli ihan pienenä vatsassa. Mitään muuta ei uskallettu ostaa, mutta tuon palapelin valitsemiseen paneuduttiin oikein kunnolla. Mietittiin, missä on selkeät värit ja muodot, missä olisi kivoja kuvia lapselle jne. Helistimet oli pakko haalia nettikirppareilta, etenkin tuo Jolly Dolly, samanlainen on ollut miehellä ja minulla vauvana.Krokotiiliasun ostin lukiossa ollessani, miehen olin tavannut vain hitusen sitä aiemmin. Muistan, kun törmäsin ostoksilla yhteen ystävääni joka kysyi, onko meille tulossa vauva. Onneksi en vielä tiennyt, kuinka kauan vauvaa odotellaan.


Kestovaippoja on tulossa vielä lisää ebaysta ja yhdeltä kaverilta. Vähän mietityttää, kuinka kestovaipat mahtuu vauvan vaatteiden sisään... Ja mietityttää myös se, että jaksetaanko minun hermoillani kestoilla.


Ihan kaikki ostetut vaatteet eivät ole näissä kuvissa. Niiden lisäksi ollaan ostettu rintapumppu ja kätkythälytin. Äitiyspakkaus tuli viime viikolla postissa. Uutena on ostettu (tai ostatettiin appiukolla kun hän niin halusi) yhdistelmävaunut, turvakaukalo + telakka paketti. Paketin valinta oli vaikeaa, mutta tärkeimmiksi kriteereiksi nousi hinta, helppous ja yhdistelmien pieni koko. Päädyttiin Britaxin Smile II pakettiin.

Varmaan tärkeimpänä hankintana pidän kuitenkin vauvan terveysvakuutusta, joka otetaan nyt tällä viikolla. Eilen yritin lukea vakuutusehtoja ja tuli ihan kamala olo. Mitä jos vauvalle tapahtuu jotain? Samalla päätettiin ottaa miehelle ja minulle sairasvakuutus/ tapaturmavakuutus/ matkavakuutus eikä niidenkään ehtojen lukeminen helpolta tuntunut. 

Mitä meiltä puuttuu vielä? Itse uskon, että vielä puuttuu pinnasänky, vaipanvaihtoalusta, imetystyyny, sitteri ja leikkimatto. Jos jotain muuta oleellista puuttuu, niin vinkatkaa ihmeesä! :)

40 kommenttia

 1. Mieki oon aatellu et täällä kestoiltais! :D Tosin meillä vielä hetki menee tään pullan kanssa.. Jos ei kestoilu kiinnostakaan tai vaipat ei sovi niin ottaisin avosylin vastaan! :)) Ihania hankintoja ootte tehneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tosi moni kestoilee, mikä on hyvä juttu. :) Toivottavasti se kielii myös siitä, että kestoilu ei ole ihan kamalan työlästä. :D

   Poista
 2. Me arvotaan Smile II ja emmaljungan vikingien välillä.... ja hankintojakin on tehty aivan liian vähä! Pitäis skarpata ja olla yhtä ahkera kuin te :) t. S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut suurimman osan ajasta nyt syksyllä työttömänä, niin on ollut hyvin aikaa kierrellä kirppareita ja alkaa totutella vauvan tuloon. :) Eiköhän viimeistään äippäloman alussa tule sullakin suurempia hankintoja tehtyä! :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo Miina ja Manu -aiheinen vaate <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään! Eikä ollut hinnalla pilattu. :) Muutenkin tykkään kamalasti Metsolan vaatteista.

   Poista
 4. Jumppapallo ja kantoliina! Oli ihan EHDOTTOMAT.

  Kestoilu on mukavaa. Kannattaa hankkia paljon erilaisia imuja ni löytyy sopivat kombot. Niitä saa käytettynä ja käytettynä ne myös imee paljon paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulan meinaan aluksi varmaan vuokrata ja kokeilla, josko olis mun juttu. :) Miten oot hyödyntänyt jumppapalloa? Mulla on joskus ollut sellanen, mutta aika pitkälti se pääsi nurkissa pölyttymään. :/

   Poista
  2. Minä en jaksanut kävellä ja hytkyä mahakipuisen vauvan kanssa tuntikausia, joten laitoin vauvan kantoliinaan ja pompin jumppapallon päällä yöt läpeensä ja katsoin hömppää. Kun vauva vihdoin nukahti, sai hänet kätevästi liinan kanssa siirrettyä sänkyynsä nukkumaan. Jossain vaiheessa sitten ei vaan tarvinnut enää tätä proseduuria :)

   Repun kanssa tarvitsee nostaa vauva, jotta hänet saa pois kantovälineestä ja itse ainakin koin Manducan paremmaksi vasta vähän isomman vauvan kanssa (joku 6kg+, kun trikooliina alkoi olla liian jojo).

   Siksi lämmin suositus liinalle, jonka voi varovasti kääriä sen verran auki, että saa kumartumalla laskettua lapsen alas liinan kanssa ja hännät voi kääriä lämpöiseksi pesäksi vauvan ympärille.

   Poista
  3. En olisi tullut ajatelleeksikaan tuollaista vaihtoehtoa! :)

   Poista
  4. Joo, eipä näitä voi oikein tietää ennakolta... Jotkut ei yhtään tykkää liinoista mut käytettynä trikoisen saa varmasti kympillä tai parilla, eli ei oo mikään jäätävän kallis kokeilu. Kun liinailusta sitten innostuu niin se on menoa x)

   Mut se jumppapallo (ja pumppu). En olis varmaan selvinnyt elossa ilman sitä niistä ekoista kuukausista. Plussana hyvä jumppa keskivartalolle tulee kuin itsestään :D

   Poista
  5. Mulla on kaverilta yksi trikooliina lainassa, mutta luulen, että se on liian pitkä mulle. Ainakin sen sitominen tuntuu ihan mahdottomalta. :D

   Poista
 5. Läjä harsoja :) Tutteja ja tuttipulloja oli kans parit valmiina, vaikkakaan niitä ei ekan 5kk aikana tarvittu mutta oli ihan kiva, että ne oli sit valmiina kun tarve tuli nopeasti :) Komppaan myös tuota kantoliinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harsoja mulla on kans muutama, mutta niitä pitää kyllä ehdottomasti ostaa vielä lisää! :)

   Poista
 6. Cuplatonia itse suosittelen varaamaan. Meillä auttoi pienen vatsanväänteisiin ja kuullut usealta äidiltä, että sama homma ollut heillä.

  Saa siis ihan reseptivapaasti apteekista.

  Toisekseen, näin varautumiseen liittyen, kannattaa koti laittaa siihen kuntoon että pärjää jos joutuukin kiireelliseen sektioon (tarpeelliset tavarat käden ulottuville ettei tarvitse kurotella yms.).

  VastaaPoista
 7. Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa taloudessa? Tarvitsetko lainaa aloittaaksesi mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen trustfunds804@outlook.com ja trsutfunds224@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Etsitkö instant käteislainaa? Yrityksemme toimii selkeiden, joustavien, läpinäkyvien ja helposti ymmärrettävien termien mukaisesti. Tarjoamme erittäin alhaisia korkotasoja suhteessa talouskasvun hidastumiseen (taantuma) useimmissa maailman maissa. Sinulla saattaa olla huono luotto, Yrityksemme tarjoaa nyt kohtuuhintaista korkolainaa, niin mitä tarvitset varoja yrityksenne lisäämiseen? Tai tarvitsetko rahaa joihinkin henkilökohtaisiin tarkoituksiin? Miksi emme ota yhteyttä nyt, kun tarjoamme yksityishenkilöille ja laillisille lainoille 3 prosentin korkoa enintään 25 vuoden ajan. Kiinnostunut hakija voi ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla: paulsonloaninvestment@gmail.com tai Whats App-numero +18077007921

  VastaaPoista
 9. Olen yksityinen lainanantaja ja sijoittaja, tarvitsetko legit, rehellinen, hyvämaineinen ja nopea laina? Voin auttaa sinua 100-prosenttisella takuuhuollolla, tarjoan yrityksille ja yksittäisille lainoille, lisäksi myös rahoitamme kaikenlaisia hankkeita. Lisätietoja saat osoitteesta: Js.loans2000@gmail.com tai Whatsapp +1 (518) 601-1639

  VastaaPoista
 10. Tarvitsetko lainaa maksamaan velkasi tai aloittamaan yrityksen
  Me lainaamme lainaa pienellä prosenttiosuudella
  Tarjoamme 1500 eurosta 800 000 euroon
  Lisää meihin tai ota yhteyttä osoitteeseen: mvargaspuyo1@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 29. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)