Sokerirasitus

Maanantaina oli rv 25+5 ja sokerirasitustesti. Sokerirasitustestiin joutuvat kaikki odottajat, jotka ovat yli 25-vuotiaita (minä) tai joilla on jotain riskitekijöitä (esim. ylipaino tai PCOS). Osalla paikkakunnista ei kuitenkaan tarjota sokerirasitusta kaikille yli 25-vuotiaille ja osa ei halua mennä, vaikka mahdollisuus olisi. Itse pidin tärkeänä osallistua, koska raskausdiabetes voi olla hoitamattomana vaaraksi sekä äidille, että lapselle. Oma painon nousu raskausaikana myös pelotti, josko se olisi raskausdiabeteksen merkki?

sokerirasitustesti

Sokerirasitustesti alkaa paastoverikokeen ottamiselle. Paasto kestää 12 tuntia ja sen aikana ei saa syödä tai juoda mitään. Oli muuten edeltävänä yönä ja aamulla ihan kamala jano! Ensimmäisen verikokeen jälkeen juodaan makeaa litkua, jossa on 3 dl nestettä ja 75 grammaa glukoosia. Litku oli inhottavan paksua, mutta onneksi se oli kylmää, joten sen juominen sujui helposti.

Sitten odottelin tunnin omassa huoneessa, missä sain makoilla ja katsoa tv:tä. Meidän paikkakunnalla oli kaksi mahdollista paikkaa, missä sokerirasitus olisi voitu tehdä. Toisessa paikassa sai oman huoneen, mikä oli kyllä paljon mukavampaa kuin oleskelutilassa istuskelu olisi ollut. 

Tunnin päästä otettiin seuraava verikoe ja sen jälkeen odotin vielä tunnin ja viimeinen koe otettiin. Ensimmäisen tunnin jälkeen oli vähän huonohko olo, mutta ei mitään suurempaa. 

Tänään soitin tuloksista ja ne olivat kunnossa.

2 kommenttia

 1. Hyvä ettei mitään ollut!
  Mä olen kaksi kertaa ollut sokerirasituksessa ja oli kyllä tosi väsyttävää. Teillä hyvin järkätty, kun mahdollisuus mennä makuulle. Mä sinnittelin aulassa lukemassa lehtiä ja haukottelin siinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon jälkeen kyllä väsytti paljon! Harmi, että jouduit aulassa istuskelemaan. :/ Omassa huoneessa tuo aika meni nopeasti ja mukavasti.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)