Niskaturvotusultra, osa 2

Kaiken odottamisen jälkeen meidät kutsuttiin pieneen, hämärään huoneeseen. Mies sai istua mukavalle nojatuolille. Minun tietoja läpi käydessä tuntui tärkeältä, että hoitaja mainitsee IVF:än. Ehkä hän ymmärtää, kuinka suunnattoman suuren asian äärellä me olemme. Sitten hoitaja ilmoitti, että kokeillaan ultrata vatsan päältä. Tuntui erittäin oudolta nousta tutkimuspöydälle huousut jalassa. Sitä on jo tottunut, että housut pois ja jalat levälleen, eikä mikään tunnu sen luonnollisemmalta tutkimustilanteessa.

Ultra-anturi vatsan päälle. Näen heti meidän pienen selvästi suurempana, kuin viimeksi. Pidätän hengitystä ja odotan. Viimein hoitaja sanoo, että täällä näkyy syke. Sitten hoitaja esittelee vauvan eri osia, aivot, silmät, kädet jalat... Hyvin onneksi hahmotan eri osat ilman selostusta, koska selostus menee täysin ohi. Liikutun taas kyyneliin ja olen niin onnellinen. Meidän pieni kasvaa ja hänen sydän lyö. Sitten mitattiin niskaturvotus. Se oli 1,1mm ja tiedän heti, että sen puolesta vauva on kunnossa. Hoitaja ultraa vielä jonkin aikaa ensin tavallisella ja sitten 3D ultralla. Pieni näyttää jo nyt valmiilta vauvalta.

Ultraamisen jälkeen kätilö laski Downin sydrooman riskin. Ikäriski oli 1:1308 ja verikokeen ja ultran perusteella saatu riski oli 1:100 000. Vauva vastasi viikkoja, joita ultran aikaan oli 12+1.Lähdimme hämärästä huoneesta kolme ultrakuvaa mukana. Ja niin älyttömän onnellisina taas kerran. Kotona tuijottelin ultrakuvia. Ja tuijottelen välillä yhä. Onnesta mykkänä.

2 kommenttia

  1. On ihanaa kun teillä menee nyt noin että odotatte vauvaa. Ihana kuva. Mutta minusta tuntuu tosi pahalta silti lukea, ja silti tulin lukemaan blogiasi. Päädyimme eroon miehen kanssa lapsettomuuden vuoksi ja pohdimme jatkoa nyt erillämme. On uskomatonta että sinulla on hyvä kumppani vierellä jakamassa tuota kaikkea ja että saatte vauvan. Ja tuon kaiken jaatte yhdessä ja teillä on toistenne tuki ja turva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen erittäin pahoillani teidän puolesta. Lapsettomuus on iso koetinkivi parisuhteelle. :( Toivotaan, että löydät iloisia suunnitelmia tulevaisuudelle! :)

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)