Yhdeksäs raskausviikko

Tänään rv 8+6, eli huomenna alkaa kymmenes raskausviikko. Aika matelee, tai on lähes pysähtynyt. Viimeisen viikon aikana raskauspahoinvointi on ollut lähes kokonaan poissa: olen oksentanut kerran ja välillä etoo, mutta muuten olo on normaali. Töiden jälkeen olen väsynyt ja kohtua vihloo välillä. Tuntuu, kuin vihlonta tulisi kohdunsuulta, mitä on kyllä tuntunut koko raskausajan.

Minun on lähes mahdoton kuvitella, että olen raskaana. Kaikki oireet voisivat olla vain kuvitelmaa. Onneksi tällä viikolla on ensimmäinen neuvolakäynti, sitten tämä ehkä tuntuu taas hetken todellisemmalta.  Toivon kovasti, että neuvolakäynnillä voitaisiin ultrata tai yrittää kuunnella sydänääniä. Nähtäväksi jää.

Muutaman lapseen liittyvän kirjan olen tilannut Amazonista. Mitään muuta en ole ostanut, enkä ole oikein uskaltanut miettiäkään ostavani. Minulla on kaapissa muutama vauvan vaate, jotka olen ostanut vuosia sitten kun haaveilin ensimmäisiä kertoja vauvasta. Niitä en ole uskaltanut kaivaa esille tai katsella.

A Child Is Born -kirjan meinasin ostaa jo ennen kuin aloimme yrittää lasta. Oikeat kuvat vauvan kehityksestä ovat mykistyttäviä. Kirjassa käydään kuvin ja tekstein läpi sukusolujen matka hedelmöittymisestä syntyväksi lapseksi. Toinen kirja on raskauspäiväkirja. Sen täyttäminen on jäsentänyt ajatuksia. Harmittaa, etten ehtinyt kirjan alkupään sivuja kuvata tänne, vaan täyttelin niitä heti innoissani. Kirja on hempeästi kuvitettu ja sielä on paljon tilaa tulevan äidin, ja myös tulevan isän, ajatuksille. Toivon, että tästä jää lapselle ihana muisto.


Tuleva äiti. Tuleva isä. Kuulostaa uskomattomalta!

4 kommenttia

 1. Hyvin kaikki menee :) muistan että itselläkin vihloi kohtua ja kohdunsuuta ja emätintäkin ja vihloi aika pitkälle jopa ainakin rv 30 saakka ja oli ihan raskauteen kuuluvaa. Muistan että rv 9 säikähdin kun oireet katosi mut sekin oli normaalia...aina välillä se istukka ottaa harteilleen enemmän hormoneja ja sun kroppa saa levähtää :)
  Itse en ostellut mitään ennen kuin rv 13 alkoi. Tiedostin liian hyvin keskenmenon riskin mutta yks oheisjuttu mihin kyl keskityin oli erinäiset pregnancy appsit :) sit rv 18 uskalsim ostaa ekan pikkubodyn ja rv 20 sit jotain vaaleanpunaista rakenneultran jälkeen. Vaunut ym suuremmat harkinnat sit siitä etiäpäin. En halunnut jättää niitä viimeminuutelle että jos olo vikal trimesterillä oliski huono niin ei tarttis kauppoja tuskissa kierrellä ja onneks teinkin näin. Kesähelteillä turvonneena liitoskipujen ja suppareiden ja jättimahan kaa olin iloinen et kaikki suurimmat ostokset oli jo hankittu.

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva kuulla, miten neuvolassa sujui ja mitä muuten kuuluu. :) Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvolakäynnistä kirjoitettu. :) Hyvää vappua sinullekin!

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)