Piinapäivät jatkuvat

Eilen kävin apteekista hakemassa vielä yhden paketin (2kpl) digitestejä. Kuljeskelin, tai hiippailin, hyllyjen välissä kun myyjä kysyi kassalta usean metrin päästä, voiko hän auttaa. Kipitin myyjän luo ja puoliksi kuiskaten pyysin raskaustestiä. Olo oli kuin lapsella omenavarkaissa.

Rv 5+6
Tänään, rv 5+6, sain lopultakin kaipaamani tuloksen 3+ ruutuun. Se rauhoitti vähän mieltä, mutta olen kutienkin huolissani. Moni on kertonut kokemuksistaan siitä, kun digitestin viikot vaihtuu myöhässä ja moni tarina on päätynyt keskenmenoon.

En ole osannut enää iloita raskaudesta, kuten ensimmäisinä päivinä. Nyt olen todella huolissani ja pelkään, että tässä käy huonosti.  Ultraan on vielä yli kaksi viikkoa ja tukilääkitystä pitäisi alkaa pikkuhiljaa lopettamaan. En haluaisi enkä uskaltaisi. Meinaan soittaa lääkärille ja kysyä, pitääkö tukilääkitys lopettaa nyt, vaikka asia huolestuttaa minua paljon. Aion myös kysyä, olisiko mitään järkeä käydä yksityisellä ultrassa ennen tuota ultraa. Tuskin. Toisaalta tuntuu siltä, että sinnittelen vielä, mutta välillä pelottaa niin paljon, että maksaisin mitä vain saadakseni tietää, onko kaikki hyvin.

24 kommenttia

 1. Niin tuttuja tunteita... Kovasti pelottaa ettei asiat mene hyvin. On niin epäuskoinen olo! Maanantaina varhaisultra...

  T. S

  VastaaPoista
 2. Hei! Minä olen saanut kerran pari päivää liian aikaseen tuon 3+ ja se raskaus päättyi jo rv 6+. Nyt olen raskaana 29+ enkä saanut vielä 5+4 kun sen raskaana 2-3. Sen jälkeen en edes testannut, kun alkoi niin tympimään. Ja raskaustestejen viivat ei missään vaiheessa ollut kauhean tummia. Yritä olla murehtimatta :) nauti alkaneesta raskaudesta, kadut sitä kun kaikki meneekin hyvin, etkä ole uskaltanut iloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän. Olo on kuitenkin niin epätoivoinen, että tuntuu ihan mahdottomalta. Vielä viime viikolla olo oli paljon toiveikkaampi. Mutta toivotaan, että nämä "paniikkiajat" menevät nopeasti ohi.

   Poista
 3. Nyt sait raskaustestiin sen haluamasi tuloksen ja jopa ihan oikeaan aikaankin! Eikös se 3+ juuri tarkoitakin yli 5 viikkoa ja 5+6 on yli 5 viikkoa, eli ei mitään hätää! :) Parasta mitä voit nyt tehdä on rauhoittua ja yrittää olla stressaamatta, muuta et voi nyt tehdä.

  Itselleni paras raskauden onnistumisen indikaattori on ollut ihan oma fiilis. Mitä rankemmat raskausoireet, varsinkin paha olo niin ne raskaudet ovat päättyneet synnytyksiin :) Nyt vaan nautit niistä hirveistäkin oloista ja se kertoo sinulle, että vauva voi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilyttää vain, kun tuo 3+ olisi pitänyt tulla jo edellisellä kerralla kun testasin. Mutta eipä nämä asiat varmaan päivästä tai kahdesta ole kiinni.

   Mulla on kuitenkin aika lievät oireet. En ole oksentanut ja töissä jaksan ihan kohtuullisen hyvin. Toivotaan, että nämä oireet riittäisi onnelliseen lopputulokseen. <3

   Poista
 4. Ymmärrän täysin!! Tämä hysteerikko kävi ekassa ultrassa rv6+0 ja silloin näkyi jo syke.

  VastaaPoista
 5. Tuosta digitestin tuloksesta ri todellakaan kannata murehtia. Mulla 5+1 oli 2-3 vaikka verinäytteessä hcg hyvä 5000 eli testin olisi pitänyt näyttää 3+. Se testi on vaan suuntaa antava eikä todellakaan kaikilla näytä 3+ tasan viikoilla 5+0. Ihmisillä hcg erittyminen virtsaan on erilaista jne ja tuo testi perustuu samaan mekanismiin kuin tavan liuskatestit. Ainut luotettava hcg pitoisuus saadaan verinäytteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vaikka tuon tiedänkin, niin lohduttaa älyttömästi, että joku muu sen minulle sanoo. :)

   Poista
 6. Se että menisit jo ultraan, ei auta kyllä asiaa mitenkään päin. Vaikka onkin piinaviikkoja odotella, odottelisin sinuna ihan rauhassa. Jos jotain tapahtuu, tapahtuu. Kun plussa on pärähtänyt, se on plussa, elä ressaa noitten digitestien viikkomääriä!

  VastaaPoista
 7. Pääasiahan on se, että viikot ovat lisääntyneet. Se on täysin epäolennaista, että minä päivinä, sillä hcg:n nousu on niin henkilökohtaista. Vertailua muihin ei siis saa/voi tehdä :) Sen takia sulla on lievät oireetkin, jos hcg-taso pysyttelee suht matalalla. Mulle sanottiin (yksityisellä) klinikalla kahden verikokeenkin perusteella, että tästä ei hyvää seuraa ja valmistaudu keskenmenoon, mutta niin vain rv 6+5 näkyi syke ja hyvinhän kaikki meni loppuun asti. Nyt siis toista kertaa raskaana, enkä ole vielä kertaakaan näiden kahden raskauden aikana ollut lähelläkään oksennusta! :D Tsemppiä, kyllä se ultra kohta tulee!

  VastaaPoista
 8. Sama piina jatkuu läpi raskauden,jos sille tielle päättää lähteä..koko ajan saa pelätä jotain! Onko kaikki hyvin ja onko sikiö terve jne. Mitä tahansa voi tapahtua ihan synnytykseen saakka.. Ja senkin jälkeen.

  Joten iloitse mielummin asia kerrallaan, nyt oot saanut jo positiivisen raskaustestin jota et koskaan oo ennemmin saanut, lisäksi tuo 3+ tulos.. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan oikeassa. Tuskin tämä stressi loppuu koskaan. :D Yritän nauttia parhaani mukaan.

   Poista
 9. Kuten yllä jo sanottii, hcg erittyy pissaan yksilöllisesti, pissan "koostumus" vaikuttaa jne. Ystävälläni on neljä lasta joista kolmen kohdalla raskaustesti näyttänyt edelleen negatiivista vaikka lähes kuukautiset viikon myöhässä ja verokokeessa selkee arvo. Eli jokaisella ihmisellä on omat tarinat, ärsyttää kun osa edellisen tekstin kommenteissa selkeästi provoisoi omilla huonoilla kokemuksilla, jokainen varmasti tietää että voi käydä hyvin tai huonosti mutta mielestäni juuri tsemppaaminen on tässä tilanteessa tärkeää!!
  Tiedän että on vaikea olla stressaamatta jos on sen luontoinen ihminen. Tämä kun vain on asia jota ei voi kontrolloida, koita vaikka keksiä jotain tekemistä joka vie ajatukset muualle. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eniten juuri niitä positiivisesti päättyneitä tarinoita kaipailinkin. :D Tiedän, että lapsi voi kuolla kohtuun synnytystä edeltävänäkin iltana, mutta en minä sitä tai muuta ikävää halunnut kuulla. On se kummallista, kuinka yksittäisillä tarinoilla on suuri merkitys.

   Poista
 10. Tähän ei auta kuin aika ja ennen ultraa on vain jotenkin yritettävä pitää pelko aisoissa. Ja jos on pelkäävää sorttia, niin ei se pelko siihen ekaan ultraankaan lopu. Eli tsemppiä, tiedän NIIN hyvin nuo ensimmäisen viikon paniikkitunteet. Mutta kuten moni on täällä sanonut, oli lopputulos positiivinen tai negatiivinen, et pysty itse siihen vaikuttamaan, joten jos vain pystyt, ajattele niin, että olet raskaana kunnes toisin todistetaan. :)

  Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nauttia. Tämän enempää en kuitenkaan ole koskaan ollut. :)

   Poista
 11. Ole nyt tyytyväinen tuohon tulokseen ja lopeta turha huolehtiminen. Keskenmeno tulee jos tulee ja turha stressi ei ainakaan vähennä riskiä. :) tsemppiä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua ajatella, että stressaamisella olisi vaikutusta kekenmenon tulemmiseen. Se aiheuttaisi lisää stressiä... :D Mutta kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 12. Oireihinkaan ei kannata kiinnittää huomiota liikaa. Minulla 4 raskautta takana ja vain viimeisessä oli ennen kuin edes testasin päänsärkyä ja lievää huimausta. Muuten ei mitään ja loppuun ollaan menty ja lapsia syntynyt :) Että ei ne oireet tai edes oireettomuudet kerro paljon mitään.

  -Kerttu

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)