Virallinen testipäivä

Vaikka toispuoleiset kivut ovatkin huolestuttaneet, ja ylipäätään jokainen tuntemus ja jokainen hetki normaalia oloa, on pääsiäinen mennyt hyvin. Olen monta kertaa miettinyt, että voiko tämä lapsettomuuden tuska olla nyt ohi ja olen itkenyt helpoutksesta. Vaikka pelottaa, niin voihan kaikki mennä ihan hyvin. 


Pääsiäisenä ollaan syöty ja nähty paljon tuttuja. Sisarukselleni oli puoliksi pakko kertoa raskaudesta, kun ravintolassa tilasin alkoholitonta viiniä. Oli ihanaa nähdä, kuinka iloiseksi minulle tärkeä ihminen tuli meidän uutisesta. Toivoisin voivani kertoa jo muillekin, toisaalta. Ehkä lähinnä siksi, että saisin tekosyyn tälle turvotukselle ja laiskuudelle.


Raskaustestejä olen tehnyt liikaa. Tänään, virallisena testipäivänä, tein vielä viimeisen tavallisen testin. Enää olisi tarkoitus tehdä yksi digitesti ensi viikon lopulla ja toivoa, että tulos on "raskaana, 3+".

Raskauslaskurin mukaan tänään on rv 4+5. Nyt kun virallinen testipäiväkin on ollut, pitäisi varmaan alkaa miettiä elämää raskausviikoissa, ei piinapäivissä. Oireena on ihan kamala turvotus. Rinnat ovat turvonnet lähes kuppikokoa suuremmaksi, mikä ei ole toivotuin reaktio jo ennestään isorintaiselle... Vatsa on pyöreä kuin pallo ja pelkään, etten pysty pitämään tätä salassa ollenkaan! Näytän kyllä siltä, kuin raskautta olisi +20 viikkoa takana. 

Positiivisena raskausoireena on ollut se, että olen herännyt lomalla joka aamu ennen miestä pirteänä - tätä ei normaalisti tapahdu koskaan. Vatsaa välillä vihloo, mutta öklötystä ei ole kunhan aamulla heräämisen jälkeen syö jotain. Olo tuntuu normaalilta.

13 kommenttia

 1. Hei hassua et muillakin on tuo aamulla aikaisin herääminen oireena!
  Itseä se ärsyttää, kun oon aina ollu hyvä nukkumaan aamusta pitkään, mutta nyt herään aikaisin vaikken haluaisi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisin herääminen ei vielä ole ärsyttänyt, mutta se ärsyttää, että herään lähes joka yö kerran tai kaksi... En tiedä johtuuko hormoneista vai stressistä - pelottaa ihan kamalasti, että tämä meiltä viedään. :(

   Poista
 2. Nyt kannattaa syödä kaikkea ja paljon, kun ruoka vielä maistuu!! :) parin viikon päästä nimittäin ei enää maistu mikään.. ;)

  Myös mulla on ollut turvotusta ja tuo aikaisin herääminen on tuttua! Toki myös aikaisin nukkumaan meneminen on jo muodustunut pakolliseksi tarpeeksi.

  Meillä tänään 10+0 ja nt-ultra tiedossa kahden viikon päästä! :) pelottavan ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka nopeasti teillä tuntuu menevän. :) Miten voi olla, että meillä tuntuu siltä kuin päivät matelisivat hiiitaasti? :D

   Poista
  2. Musta tuntuu ihan samalta aina, et muiden raskausviikot menee hurjaa vauhtia ja omat ne vaan pysyy koko ajan samana.. :D varmaan kun koko ajan odottaa jotain, et olis jo varhaisultra tai olis jo eka neuvola tai olis jo nt-ultra, niin se aika tuntuu pysähtyvän..:)

   Poista
  3. Kunhan tämä piinaava ajan hitaus ja odotus päättyisi hyvin... <3 Sitten ei haittaisi yhtään. ;)

   Poista
  4. Eipä tässä muuta voi toivoa.. <3 varmaan nämä viikotki alkaa mennä nopeempaa, jos/kun pääsee tästä ekasta kolmanneksesta yli! :)

   Poista
 3. Mäkin oon vähän varovaisesti himmaillu tätä innostustani, mutta nyt alan kyllä olla niin onnellinen että ihan itkettää ^__^ Aika uskomatonta <3 ja ihanaa <<33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että pitää himmailla vielä ainakin pari kk. Vaikka eihän sekään vielä mitään takaa...

   Poista
 4. Toivottavasti et syönyt tuota meetwurstia ;)

  Onnea raskauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No söin tietenkin! No, leikitään, että tein testin vasta tuon jälkeen... Taas yhtä rajoitusta viisaampana, kiitos! :)

   Poista
 5. Miksi meetvurstia ei saisi syödä? Vastauksena ylemmälle kommentoijalle.

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)