Ihmeiden tilastotiede

"Perinteisesti koeputkihedelmöityshoidoissa (IVF) alkioita on viljelty laboratoriossa päivään kaksi tai kolme saakka ennen kuin alkionsiirto tehdään tai alkiot pakastetaan. Alkioiden pitkällä viljelyllä eli blastokystiviljelyllä tarkoitetaan sitä, että alkioita viljellään laboratoriossa päivään viisi tai tarvittaessa päivään kuusi saakka. Alkio, jota kutsutaan tuolloin blastokystiksi, on jo jakautunut useasti ja siinä on soluja reilusti yli sata. Alkioon on muodostunut nesteen täyttämä ontelo, se on kasvattanut kokoaan ja siitä voidaan jo erottaa myöhemmin sikiöksi kehittyvä sisäsolumassa sekä istukan sikiönpuoleisen osan muodostava ulkosolukerros." (Lähde)
 

Voiko meidän soluilla tapahtua tällä hetkellä jotain noin ihmeellistä? Kai meille olisi soitettu, jos kaikki solut olisi ollut epäkypsiä tai muuten ihan epäkelpoja? Joten varovaisesti toivoen odottelen maanantain siirtoa.
"Tavallisesti keskimäärin 70 % munasoluista hedelmöittyy normaalisti viljelymaljalla. Hedelmöittyneistä munasoluista noin 30–50 % kehittyy hyvälaatuisiksi alkioiksi. Näistä paras valitaan tuorealkionsiirtoon, jolloin alkio siirretään kohtuun 2–5 päivän kuluttua hedelmöityksestä. Jäljelle jääneet hyvälaatuiset alkiot pakastetaan myöhempiä pakastesalkionsiirtoja varten. Keskimäärin 30–40 % tuorealkionsiirroista johtaa kliiniseen raskauteen." (Lähde)

5 kommenttia

 1. Jänniä aikoja, toivotaan parasta :)
  Tämä sinun blogisi on ollut minulle tärkeä ja lähellä, koska aloittelin yritystä samaan aikaan ja löysin blogisi silloin. Minä sain vauvan alku syksystä, vuosi meni raskautumiseen ja pelkäsin jo pahinta, koska oli erilaisia kiertohäiriöitä, mm. luteealivaihe vain 7 päivää, mikä sitten lopulta piteni ja raskauduin. Olen joka kuukausi toivonut, että sinäkin saisit omasi. Voimia teille hoitoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sielä on joku lukija alkutaipaleelta saakka. :) Ihanaa, että te onnistuitte ilman hoitoja. Toivotaan, että meillä hoidot purisivat, eikä tarvitsisi miettiä miten tulevaisuudessa toimitaan!

   Poista
 2. Mulla oli just punktio myös, saalis oli 19, joista 11 hedelmöittyi, loput eivät olleet kypsiä :( siirtoa eivät tehneet koska hyperin riski liia kova... Tämä oli toinen punktio, edellisestä 1 tuoresiirto ja 1 pas.. Nyt vaa odotellaa taas pari kk seuraava pas:ia.. Tsemppiä teille! T.j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tuo hedelmöittyneiden määrä. Toivotaan, että tästä hoidosta teillä tärppäisi. :)

   Poista
 3. Todella mielenkiintoinen blogi. Kiitos!

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)