1. IVF

Heräilen yöllä monta kertaa, mutta kellon soidessa nousen aamulla virkeänä. Alavatsa kramppaa ja minuun sattuu. Otan särkylääkkeen, kärvistelen ja hymyilen. Nyt se alkaa. Huomenna minä pistän itseäni, tai mies pistää.

Minulla ei ole mitään kontrollia siihen, mitä tapahtuu. Minä en voi vaikuttaa enää mihinkään. En voi vaikuttaa siihen, tuleeko sivuvaikutuksia tai kasvaako munasolut. Minä en voi käyttää ihmisten ehdottelemia kikkoja, yrittää olla stressaamatta, juoda greippimehua ja pitää jalkoja ylhäällä seksin jälkeen. Hedelmöityshoidossa on varmaan lupa vähän stressata enkä minä voi tehdä mitään! Ainoa, mitä teen, on se etten juo viinilasillista tai kahta tänä iltana. Tänä iltana katson lumisadetta ja toivon niin kovasti, että sydän meinaa pakahtua. Olen helpottunut, etten voi tehdä enempää. Minun ei tarvitse enää väkisin yrittää. 


Aamulla soitin polille ensimmäiseen ultraan ajan, joka on kp 6. Siihen mennessä olen pistänyt neljä kertaa Gonal-F:ää. Siihen mennessä minulla voi olla jo jotain tuntemuksia, jotain sivuvaikutuksia. Toivon, että silloin selviää, että munasoluja kasvaa hyvin. Toivon, että tänä pääsiäisenä aina yhtä hauska lausahdus "munarikasta pääsiäistä" toisi minulle hymyn huulille ihan uudesta syystä.

Mietin, kuinka vatsassani kasvaisi lapsi. Minä tuntisin, kun hän potkisi. Minä tietäisin, kuinka kivinen tie siihen saakka olisi kuljettu ja minä tietäisin, että minun olisi vaikea puhua itkemättä hänestä. Rakastan nyt jo niin paljon, että ajatus siitä, että kaikki toivominen olisi turhaa, saa mieleni mustaksi.

Toivon, että olet tulossa.

2 kommenttia

  1. Onnea hoitoon! Tavallaan on kiva, kun klinikalla vain kerrotaan, mitä pitää tehdä. Toisaalta tietenkin on itsellä vähän avuton olo. Toivominen on kyllä tärkeää! Ei ole mitään syytä, miksei homma onnistuisi vaikka heti :) Aika monella 1. tai 2. hoito tuottaa tuloksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä on ollut avuton olo sen verran pitkään, että nyt tuntuu ihan helpottavalta, että jollain muulla on ohjat käsissä. Toisaalta tuntuu ihan mahdottomalta ajatukselta, että voisin olla ikinä raskaana. Toivotaan, että se kuitenkin olisi mahdollista - mahdollisimman pian. :D Ja mieluusti meillä molemmilla. :)

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)