Kohti suunnittelukäyntiä

Kerään rohekutta. Näppäilen polin numeron puhelimeen. Piippaa varattua.

Toisen kerran. Piippaa varattua.

Viimein puhelimeen vastataan. "Maria Nyt Heti täällä hei. Haluaisin nyt heti IVF suunnittelukäynnille ajan." Olen koko ajan tietoinen siitä, että tämä puhelu muuttaa kaiken (me ei onnistuttu omin neuvoin, pian me voidaan saada lapsi, pian me voidaan jäädä kokonaan lapsettomiksi...). Meidän elämä muuttuu nyt. En tiedä muuttuuko paremmaksi vai huonommaksi. Päätän, että jos tämä huonommaksi muuttuu, niin se saa olla luvan väliaikaista.

Puhelimessa kysyttiin henkilötunnusta. Muistin. Miehen henkilötunnusta en sitten muistanutkaan. Tiedot onneksi löytyi kuitenkin, kun sentään miehen toisen nimen ja sukunimen muistin. 

Saamme ajan helmikuun alkuun. Kuukautiset on todennäköisesti silloin alkanut... Voi kuitenkin olla mahdollista, että jo siihen kiertoon aloitetaan hoito. Riippuu siitä, tehdäänkö hoito pitkällä vai lyhyellä kaavalla. Kumpaa hoitomuotoa teihin hoidoissa käyneihin on kokeiltu? Millä perusteella valittiin lyhyt tai pitkä? Mikä kp lääkitykset aloitettiin? No, joka tapauksessa hoito aloitetaan mahdollisimman pian. En vain jaksaisi odottaa.

Jossain välissä pitäisi käydä miehen kanssa labrassa ennen käyntiä. En muista mitä labroista tarkistetaan, mutta pitää nyt joka tapauksessa muistaa. Saa nähdä kuinka outoa on mennä yhdessä labraan verikokeisiin. Tietän, että tässä on nyt tosi kyseessä.

15 kommenttia

 1. Meillä aina ollu lyhytkaava, vähemmän sivuvaikutuksia ja kp2 alkanu pistokset jos muistan enää oikein :'D

  Ei enäö pitkä aika niin pääsette tositoimiin ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. :)

   Onkohan tuo kp2 tai ihan alkukierto ehdoton, että silloin pitäisi aloittaa pistäminen? Mietin, että voikohan sitä aloittaa esim. kp7? :D Tietääköhän kukaan? :)

   Poista
 2. Jään mielenkiinnolla seuraamaan tulevia tekstejä! Meillä vasta helmikuussa suunnittelukäynti, perästä tullaan. :)
  Ne Labrat on varmaan ne lakisääteiset muistaakseni ainakin Hiv ja hepatiitti, meilläkin ne täytyy käydä ennen sitä lääkärikäyntiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi muuten ollakin! :) Ollaan varmaan aika samoihin aikoihin sitten hoidoissa.

   Poista
 3. Meilä lyhyt kaava tiedossa ja tosiaan kp2 alkaa pistokset. Lyhyt siksi että oma hormonitoiminta pelittää täysin normaalisti. Ja myös meidän tie vie noihin verikokeisiin ensi tiistaina, ollaan vuosi sitten käyty jo samoissa kokeissa ja se pitää ilmeisesti uusia kerran vuodessa.. Ihan turhaa kyllä, tuskin tässä nyt vuoden aikana kumpikaan on HIV:iä itelleen hommannu... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tuo kp2 ihan ehdoton? Meillä käynti on varmaan kp7 ja toivon niin kovasti, että siitä voitaisiin hoito aloittaa. :(

   Poista
  2. Kp7 ei voi lyhyellä kaavalla valitettavasti aloittaa missään tapauksessa, silloin jo yksi folikkeli on lähtenyt johtofolikkeliksi eikä saataisi tarpeeksi munasoluja.

   Poista
  3. Veikkaisin myös että kp7 on jo liian myöhäistä. Tää nyt muutenkin on jo kunnon rakettitiedettä ja jopa pistämisten kellonajat on tunnin tarkkuuksilla, että tuskin pystyy alottaa millään muilla päivillä kuin tuolla kp2. Mutta tämä silkkaa arvailua.. :)

   Poista
  4. Pitää sitten vain valmistautua henkisesti siihen, että hoidot pääsee vasta maaliskuun puolella käyntiin. :)

   Poista
 4. Mukana seuraamassa. :) Ihanaa, että asiat etenevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että seuraat mukana. :) Ja se, että asiat vihdoin etenee, vaikka vieläkin vähän hitaasti omaan malttamattomaan makuuni. :D

   Poista
 5. Kuten Aa_Äm:llä, eli lyhyt kaava ja piikitykset alkoivat kp 2. Onnea matkaan, jännittävää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tuntuu vieläkin, ettei voi olla totta, että pian alkaa jotain tapahtua! :)

   Poista
 6. Tehtiin pitkällä kaavalla johtuen endometrioosista.
  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, kumpaan meidän lääkäri päätyy. :) Kuinka teidän hoidot eteni?

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)