Yrjö-Markun vauva

Eräs vanhempi naispuoleinen tuttavani tietää lapsettomuudestamme. Hän uskoo, että raskaaksi tulen kunhan en stressaa ja kunhan ei asiaa odota. Silloin hänen Yrjö-Markkunsakin lapsi sai alkunsa. Koko lasta ei oltu suunniteltu, niin ei osattu stressatakaan. No, mikäs siinä. Vähän ärsyttää.

Vähän ärsytti sekin, että Yrjö-Markun tyttöystävän vatsasta piti katsella kuvaa. Voi kuinka se on pyöristynyt. No, siinä se... no ei sittenkään, kuvia tuli toisensa jälkeen. Lähempänä oltiin kymmentä kuin viittä kuvaa. Ärsyttää, ärsyttää, ärsyttää. Ärsyttää, että Yrjö-Markku on seurustellut vähemmän aikaa, kun meidän koko yritys on kestänyt. Olen katkera.

Tänään katselin useamman tuttavani pienten lasten menoa. He eivät saaneet oloani katkeraksi. En usko, että näistä äideistä kukaan pitää omaansa itsestäänselvyytenä. En ainakaan ole kohdannut heiltä näitä ikäväksi kokemiani asenteita. He eivät kysele, että koskas meille tulee, vaikka huomioin heidän lapsensa.

No, ei kai maanantai ole maanantai ilman jotain ikävää? Muuten, muistakaa ilmiantaa oma lapsettomuusbloginne, jos haluatte, että esittelen sen tulevassa postauksessa! :)

6 kommenttia

 1. Yrjö-Markultapa petti ehkäisy! Mulle ei kukaan voinut sanoa, että lakkaa yrittämästä niin onnistut, koska hoitojen lopetus ei olisi lasta yksin yrittävälle tuonut. Mutta sitäkin useampi kehotti lopettamaan stressaamisen ja ajattelemaan muuta. Toimii yhtä hyvin kuin "Älä ajattele violettia elefanttia". Hoo, katos mä ajattelenkin keltaista oravaa...

  Onneksi lapselliset tuttavat kuitenkin ymmärtävät olla kyselemättä ja neuvomatta :) Kaverini lähetti eilen viestin, että he yrittävät saada vauvan. Toivotin kovasti onnea ja tuuria matkaan, ja kerroin, etten aio tämän aiheen kuulumisia kysyä, vaan hän saa hyvät ja huonot fiilikset kertoa omaa tahtiaan. Tämän saman sanoin kaikille, joille kerroin hoidoista. Se, etten jostain käänteestä tai fiiliksestä kerro, tarkoittaa etten halua siitä (vielä) kertoa.

  Kiitokset joulukalenterista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettänyt, tai sitten ei ole Yrjö-Markku koskaan ehkäisyä käyttänytkään. :D

   Poista
  2. Voi Yrjö-Markku... Vaan ettei ole joutunut hyväksikäytön kohteeksi, jos vaan Yrjö-Markun tyttöystävä on halunnut vauvan? Jos Yrjö-Markku onkin vain tilanteen uhri?

   Yrjö-Markun äiti vaan ei valitettavasti tunnu olevan kovin viisas, koska tiesi teidän tilanteesta ja silti teki miten teki :(

   Poista
  3. En edes tullut ajatelleeksi tuota... Nyt käy kyllä Yrjö-Markun kohtalo enemmän sääliksi, kuin omani. :D

   Poista
 2. Onpa ajattelematonta näyttää jotain hemmetin mahakuvia jos vielä tietää lapsettomuudesta. Miten idiootteja ihmiset välillä onkaan. Ja stressillä nyt on hyvin vähän vaikutusta onnistumiseen, se "kyllä se onnistuu kun lakkaatte stressaamasta" mantra hokijoita teki aikanaan mieli vetää pataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... Tuokaan ihminen ei ole muuten mikään empatiakyvytön. Mutta kai hän sokeasti uskoo, ettei lapsettomuus ole mikään ongelma ja että tulen oikeasti raskaaksi heti kun olen viikon stressaamatta asiaa.

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)