Virhediagnoosi

Olen jo jonkin aikaa miettinyt IVF-hoitoja enemmän kuin aikaisemmin. Rupesin mielessäni tekemään listaa, mistä asioista lääkäriltä pitää suunnittelukäynnillä kysyä. Lista on pakko tehdä, koska muuten unohdan varmasti jännitykseltäni kysyä. Pari päivää sitten tilasin myös todennäköisesti viimeiset ovulaatiotestit ennen hoitoja. Laskeskelin, että noihin testeihin on tullut käytettyä monta sataa euroa.

Tuon virnuilevan vauvan naamaa on tullut katseltua turhan usein. :D
                                                
Tänään on kp 13 ja odotan ihan kamalasti, jos ovulaatio tulisi. Viime kierrossa ei tietääkseni ovulaatiota pitkästä aikaa tapahtunut. Yritän miettiä, että ehkä tässä kierrossa onnistutaan. Ei kai me voida mitään hoitoja tarvita? Ei kai me oikeasti voida kärsiä lapsettomuudesta?

On se outoa, kuinka mieli yrittää kieltää vaikeita asioita. Sairastin erästä sairautta teininä. Ei se tuntunut erityisen pahalta, vaikka läheiset olivat huolissaan. Sairauden selättämisen jälkeen olen miettinyt, että oliko koko daignoosi virhe kun selvisin niin helpolla?

Jos me saadaan lapsi aikaiseksi hoidoilla, niin mietinkö silloinkin, oliko koko lapsettomuus diagnoosi virhe? Jos vain mielelläni sabotoin lapsen hankkimisen luomusti? Ollaanko me edes oikeutettuja koko hoitoon?

2 kommenttia

  1. Saanko kysyä, mitä sairautta sairastit teininä? Jos se on ollut anoreksia/bulimia tms. syömishäiriö, voi lapsettomuutesi johtua siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsi paljastaa, jottei minua tunnistettaisi. :) Se sairaus saattaa vaikuttaa lapsettomuuteen, mutta syytä siihen ei tiedetä kunnolla. Asialle ei kuitenkaan nyt mahda mitään, joten en osaa siitä oikein stressatakaan. En usko tuon sairauden olevan lapsettomuutemme syy.

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)