Lapsia tehdään nussimalla

Olo on epätodellinen. Olen kolmena yönä peräkkäin nähnyt unta, että meillä on tyttövauva. Olen tehnyt positiivisen testin unissa ja olo on ollut epätodellinen. Sama epätodellinen olo on ollut usein hereilläkin. Tosin toisesta syystä. Huomaan pohtivani paljo sitä, mihin meidän matka vie. Mietin, että ehkä me onnistumme. Siitä tulee epätodellinen olo, eihän meille voi käydä niin.

Olimme "mukavassa" tilanteessa, jossa saimme lapsentekovinkkejä. Mietin, kuinka tietämättömiä ihmiset voivat olla. Ja typeriä. Ja uteliaita. Keskustelun kävin pääasiassa minä ja neuvoja antava tuntematon mies.

"Jokos teillä on lapsia?" 
"Ei ole vielä." 
"No nuorenna kannattaa tehdä." 
"Ei niitä noin vain tehdä." 
"Eikun nimenomaan tehdään. Ei kannata odottaa, että talous on kunnossa." 
"Niin mutta ei niitä lapsia niin vain tehdä vaikka haluaisi." 
"Tehdään tehdään. Nussitaan, nussitaan ja nussitaan (demonstroi käsimerkein). Antakaas kun minä näytän teille lapsen mallia (näytti lapsenlapsensa kuvan)."
"Niin mutta ei niitä lapsia kaikki tee niin vaan."

Jankkasin asiaa ihan käsittämättömän pitkään, ennen kuin tuo mies tajusi, ettei kaikki saa lapsia vaikka kuinka nussisi ja nussisi. Olisi tehnyt mieli sanoa, että on tässä jo nussittu vaikka kuinka paljon. Onneksi ei sanonut vielä lisäksi, että kyllä niitä lapsia tulee kun lopettaa stressaamisen, olisin muuten varmaan menettänyt malttini lopullisesti.

10 kommenttia

 1. No hyi kamala, millaiseen tilanteeseen jouduitte :S Toivottavasti tuo mies ymmärtää vastaisuudessa olla antamatta ohjeitaan kenellekään muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, mutta epäilen... Kun hän vihdoin tajusi, että ei onnistu vaikka yritetty on, niin kysyi että loukkaannuinko. Ihme kun kehtasin vastata, että kyllä loukkaannuin, kun yleensä olen niin "kiltti", että pidän kaiken negatiivisen sisälläni.

   Poista
 2. Voi hitto tosiaan millaiseen tilanteeseen jouduitte. :/ Ihmiset on niin ajattelemattomia.
  Minua oksetti, kun äidin miesystävä sanoi, että jos ei itse osata tehdä lapsia, niin hän tulee näyttään.
  Muutenkin yököttävä mies.

  Kaikenlaisia sitä leipä elättää.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kuulosta tuo sinunkaan tilanteesi yhtään kivemmalta. Ei voi kun ihmetellä, mikä ihmisiä vaivaa. Itkisin varmaan jos viitsisi, mutta ei kai noille voi kun nauraa? Voiko jotkut olla oikeasti noin "hauskoja" ja yksinkertaisia?

   Poista
 3. ihmiset on uskomattoman törkeitä.
  meiltäkin kyselty ihan suoraan että eikö jo, joko.. milloin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta... Ihmetyttää, millaista vastausta nuo "milloin?" kyselijät odottavat. Tarkkaa päivämäärää ehkä? Tai kuukautta?

   Poista
 4. kyllä ainakin meillä miehen äiti kyselee ihan tarkkaankin, on niin utelias ihminen. Hankalaa se on, kun toinen iloisella naamalla kysyy ja itsellä vaikeuksia on.. näyttää sille että nykypäivänä ihmiset ei vieläkään ymmärrä, mikä tuska tulee lapsettomuudesta vaan siitä tehdään suurempi ongelma vaikkapa isovanhemmille kun heillä on tyhjä syli..ymmärtääkö tätä kukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, ettei ymmärrä. Etenkään keski-ikäisten tuntuu olevan ihan mahdoton ymmärtää, millainen ongelma lapsettomuus on. Minullekin työkaveri sanoi, että lapsettomuus on usein psyykkinen ongelma, kun unohtaa koko asian niin se korjaantuu. No ihanko totta??

   Poista
 5. Aivan kamalaan tilanteeseen olet joutunut. Todella harmillista, ettei kaikki ymmärrä, että lisääntymisessäkin voi olla joitakin ongelmia. :(

  VastaaPoista

Hei, jätäthän kommentin! :)