Eväitä raskautumiseen?

Tänään tai huomenna olisi tarkoitus laittaa lääkärille viestiä. Tässä kierrossa minun oli tarkoitus syödä Letrozoleja ja käydä pitkän matkan päässä inseminaatiossa. Halusin kuitenkin kokeilla, tulisiko kaksi luomuovulaatiota peräkkäin ja siltä nyt näyttäisi. Laitan lääkärille viestiä jatkosta ja kerron, ettei me ainakaan toistaiseksi haluta kokeilla inseminaatiota yksityisellä. Odotetaan nyt IVF-hoitoa ja katsotaan haluaako lääkäri kokeilla sitä ennen jotain muuta. Eniten itseäni huolettaa aina ennen kuukautisia alkava tiputteluvuoto... Jostain luin, että se voisi olla merkki huonoista munasoluista, mutta toivottavasti näin ei ole. 


Lainasin Hormoitasapaino kirjan ja olen sitä mielenkiinnolla lukenut. Näin syksyllä kun rutiinit palaa, niin on kiva taas miettiä tarkemmin, mitä sitä suuhunsa laittaa.  Lisäksi kävin kehonkoostumusmittauksessa. Ylipainoa minulla ei ole, mutta silti muutaman kilon tiputus ei haittaisi. Lihasta minulla on ihan hyvä määrä, mutta rasvaprosentti on korkea. Voisikohan korkea rasvaprosentti vaikuttaa myös normaalipainoisella raskautumiseen? Pitää varmaan kysyä sitäkin lääkäriltä. Ainakaan terveellinen ruoka ei tätä projektia haittaa, joten siihen voisin kiinnittää huomiota. Pahimmat paheet löytyy varmaan kaikesta makeasta. Ja jotkut sanovat, että alkoholi pieninäkin määrin voi vaikeuttaa raskautumista, joten nyt saa ainakin hetkeksi viinilasilliset viikonlopulta unohtua.

Toivon niin kovasti, että tämä syksy olisi ihmeitä täynnä. 

4 kommenttia

 1. Välillä tuntuu, että meidän tilanteet on ihan identtiset. Mä luin myös tuon kirjan ja kehonkoostumuksessa järkytyin siitä, että mun pitäisi laihduttaa 7kg, vaikka hoikka olenkin. Lihasta oli tarpeeksi, mutta rasvaa liikaa. Ja se mittaus tehtiin sellaiseen aikaan, jolloin kävin salilla, juoksin, joogasin ja söin terveellisesti.

  Mistä oot lukenu, et tiputtelu vois olla merkki huonoista soluista? Kiinnostaisi lukea myös.

  Mä oon jäänyt siihen käsitykseen, et tiputtelu johtui endosta tai lievästä pco:sta. Tuo pco voi kyllä vaikuttaa munasolujen kypsymiseen, mutta pitkän kaavan IVF:ssä mulla oli 20 solua kypsää 21:stä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt millään meinaa löytää sitä... :/ Mun mielestä se oli joku fertility frendin tapainen sivusto, ettei ollut mikään hirveän luotettava lähde, mutta jäi tietenkin mieltä kaivelemaan. Toivotaan, että tämä johtuu vain tuosta PCO:sta. Ainakin kierto ja nuo ylimääräiset vuodot on nyt ennustettavissa, mikä ehkä edesauttaa raskautumista. Toivottavasti meidän tilanteet olisi senkin suhteen samanlaisia, että mekin onnistuttaisiin raskaaksi tulemaan. :)

   Poista
 2. Pitäisi varmaan itsekkin lukea tuo kirja ja tutustua asiaan paremmin. Meillä lähdetään taas tammikuussa lapsettomuustutkimuksiin ja sitä myötä hoitoihin, joten olisi mukava, jos saisi muutaman kilon tiputettua, kun tätä ylipainoa kuitenkin jonkin verran on.
  Mahtavaa, että teille luomuovulaatio on tullut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä painon tiputtamiseen. :) Tapojen muuttaminen on kaikista vaikeinta, itsekin jojoilen painon kanssa vähän väliä kun "uudet" syömistavat meinaa unohtua. :D

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)