Uutisia

Taas eräs vanha lapsuudenystäväni oli julkistanut facebookissa ultrakuvan. Aloin pohtia lapsuudenystäviäni. Lapsena minulla oli muutamia ystäviä, jotka olivat todella tärkeitä ja joilla on vieläkin sydämessä erityinen paikka, vaikka kaikkien kanssa en ole enää yhteyksissä. Aloin miettimään, mitä nämä ihmiset nyt tekevät. Heillä kaikilla on jotain yhteisä. Nimittäin se, että heillä on lapsi/ lapsia. Minä olen porukan viimeinen lapseton ja voi kuinka pelkään, että lapsettomaksi myös jään. Pelkään, että kuolen ennen kuin saan kokea elämää oman lapsen kanssa.

Viikonloppuna ystäväpariskunta oli meillä kylässä. Miehet grillasivat pihalla, kun ystäväni yhtäkkiä hiljaisuuden keskellä tokaisi, että heille on tulossa vauva. Ilmeeni oli varmasti kamala ja selitykseksi kerroinkin meidän tilanteessa. Olen erittäin huono näyttämään muille kuin miehelleni omia negatiivisia tunteitani ja siksi tilanne oli vaikea. Oli kamalaa, että kaverini näki minut kyyneleet silmissä kertomassa, kuinka mekin olemme toivoneet jo kauan.

Kuitenkin oli ihanaa, kun ystävä sanoi, että meillä on varmasti ollut todella raskasta. Hän ei sanonut, että kyllä te onnistutte vaan kuunteli ja ymmärsi tilannetta. Kuinka ihanalta se tässä tilanteessa tuntuikin, että toinen vain kuunteli eikä yrittänyt neuvoa tai lohduttaa.

Yllätyksekseni en ollut lainkaan katkera ystäväni raskaudesta. Katselin ystäväni hitusen kasvanutta vatsakumpua ja kyselin hänen tunteistaan ja raskauden etenemisestä. Heidän puolestaan oli helppo olla onnellinen, koska he ovat olleet jo useita vuosia naimisissa ja tiedän, että heistä tulee hyviä vanhempia. Minä saan olla edes pienenä osana tuon lapsen elämää ja odotan innolla häneen tutustumista.

4 kommenttia

  1. Jaksamisia <3 Yllätyshän tuollainen uutinen on lähes aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Niinhän se on. Varsinkaan, kun kenelläkään erittäin läheisellä ystävällä ei ole vielä lapsia. Mutta pian on ja odotan kyllä innolla, vaikka tietenkin samalla tuntuu kamalalta kaivata samaa myös meille.

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)