Aika polille

Postissa oli tullut kirje sairaalalta. Ensi kuussa minulla on aika naistentautien poliklinikalla. Hirvittää. Taas yksi todiste siitä, että me oikeasti kärsimme lapsettomuudesta. Tuntuu epätodelliselta. Minkälaisia ensikäyntejä teillä on ollut? Kuinka kauan ensikäynnistä on ollut IVF hoidon varsinaiseen aloittamiseen? Niin ja kauankohan tuo käynti kestää... Ei kamalasti houkuttele työkavereille lääkärissä käynnistä selitteleminen.

Siinä nyt pikaiset kuulumiset, mutta palaan vielä piakkoin edelliseen postaukseen tulleeseen kommenttiin siitä, miksi en vain rentoudu ja miksi tämä lapsettomuus on minulle "pakkomielle". 

9 kommenttia

 1. Meillä ensikäynti oli kesäkuussa 2009. Alkoi kilpparilääkitys ja tehtiin jos jonkinmoista verikoetta ja testiä aina jonkin ajan välein. Eka inssi oli 9/2010. Oltais päästy IVF:ään siihen perään, mutta Kelan lääkekaton vuoksi siirrettiin aloitus 1/2011. En muista kauanko eka käynti kesti - tunnin verran ehkä. Muut sen jälkeen oli lyhyempiä.

  VastaaPoista
 2. Minun ensikäynnistä on jo niiiiin monta vuotta etten jaksa muistaa. Silloin päättivät et heti laitetaan laparoskopia jonoon... Usean vuoden polilla ravasin kun etsittiin sopivaa keinoa hillitä endoa. Vasta kun kierrukka vauvahaaveiden tieltä poistettiin 12/13 löytyi PCO. Tällöin sanottiin heti että max.3kk odottelen vuotoa, no, niin tein ja eihän sitä tullut. Eli maaliskuussa alotettiin kierrot teroluteilla, ja annettiin aikaa raskautumiseen elokuulle asti. Elokuussa sitten avuksi otettiin se letrozol, koska en luonnostaa ovuloi. Ja tosiaan kolmas letrozol kuuri toi kaipaamamme avun <3 vaikkei tieni lapsettomuuden osalta ole ollut pitkä, oli se sitäkin rankempi henkisesti, koska elokuulta joulukuulle ravasin polilla 2krt/kk + verikokeissa, ja töissä piti sepitellä mukavia. Onneks varsinkin miehillä riitti kun kertoi että menen naistentautien polille, ja kaikki ymmärsivät ettei sinne voi aikaa itse valita. Samoilla linjoilla menen nyt, seuraavaksi on rakenneuä, ilmoitin työnantajalle ajankohdan ja hänen huolensa on järjestellä siksi aikaa työntekijä. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että onnistuitte. <3 Toivotaan, että meilläkin tuo Letrozol toimisi. Tai miksei jo vaikka tämän kierron Clomifen jos oikein toiveikkaaksi heittäytyy. :D

   Millä perusteella pääsit tuohon laparoskopiaan?

   Meillä on niin tiivis työyhteisö, että varmasi ihmetellään sitä, että kiertelen ja kaartelen asiaa. Toisaalta en haluaisi sanoa suoraa missä hyppään, mutta jos sopiva tilaisuus tulee niin kai sitä voisi kertoa...

   Poista
  2. Mulla alkoi tärinäkipu haitata niin paljon elämistä, sikspä nuita sisuksia laparoskopialla siivottiin. Avun tärinäkipuun sain ja kohdun taakse jäi vaan tyhjä kolo muistuttamaan pesäkkeestä. Sain kyllä jonottaa sen 3kk, minkä jonoksi lupailivatkin.

   Poista
 3. Moikka!

  Me ollaan hoidoissa julkisella puolella ja lyhyesti & ytimekkäästi meidän hoito on mennyt näin:
  - 11/2013 ehkäisy pois
  - kevät 2014 terolutit, koska menkat ei koskaan alkaneet
  - syksy 2014 klinikalle tutkimuksiin, josta selvisi, että ovuloin huonosti, mutta suurin syy on kuitenkin miehen siemennesteen laadussa (ei luomulapsen mahdollisuutta)
  - 12/2014 ensimmäinen inseminaatio (ei onnistunut) -> icsi-jonoon
  - 02/2015 icsi suunnittelukäynti (kesti n. 1 h)
  - 03/2015 icsi käyntiin hormonipistoksilla -> punktio luultavasti ensi viikolla

  Jännittäviä aikoja siis eletään! Yllätyin siitä, kuinka nopeasti ja jouhevasti hoidot etenevät julkisellakin puolella. Olen kuullut kauhutarinoita siitä, että jonottamaan voi joutu vuodenkin verran. Myös hoitajat ja lääkärit ovat olleet hyvin ystävällisiä ja klinikalle on kehdannut soitella ja kysellä kaiken maailman tyhmistäkin asioista.

  Tsemppiä teidän yritykseen ja tuleviin hoitoihin. Luen aktiivisesti blogiasi, kun kerran samoissa vesissä polskitaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupailtiinko teille jotain jonotusaikaa kun haitte hoitoon? Meille sanottiin, että jono on noin vuoden mittainen, mutta kun toi alkukäynti tuli näin nopeasti niin rupesin tietenkin toivomaan, ettei jonossa menisikään niin kauaa.

   Ihanaa kuitenkin, että teillä on noin hyvin julkisella puolella hoidot sujuneet! Toivotaan paljon onnea teille tulevaan ICSI:in. :)

   Poista
 4. Meillä sanottiin, että jonotusaika on n. 3 kk ja pääsemme jonoon sitten, kun tiedetään inseminaation tulos. Tein negan heti tammikuun ekoina päivinä, ja kun soitin klinikalle, varattiin samalla puhelinsoitolla meille jo suunnitteluaika helmikuulle (olettaen että icsi tulee maaliskuulle).

  Mistäköhän johtuu, että joissain paikoissa on noinkin pitkiä jonotusaikoja... Me ollaan hoidossa isossa kaupungissa, joten olisin voinut olettaa, että täälläkin jono olisi PITKÄ. Ilmeisesti täällä meidän kaupungissa on sitten myös resurssejakin hyvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin... Varmaan vaikuttaa se, kuinka paljon ympäryskunnista tulee hoitoon sinne kaupunkiin porukkaa. Luulen, että täällä on aika laaja alue, mistä potilaat tulevat. Hyvä, että jossain toimii homma noinkin hyvin. :)

   Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)